AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 15.7.2024

Sarjataulukon kärki entistäkin tasaisempi - Haka kaatoi Ilveksen derbytrillerissä

Sarjataulukon kärki entistäkin tasaisempi - Haka kaatoi Ilveksen derbytrillerissä

Haka juhli Pirkanmaan derbyn voittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa pelattiin viikonlopun ympärillä vain kolme ottelua sunnuntain Gnistan – IFK Mariehamnin siirryttyä Oulunkylän Mustapekka Areenan traagisen tulipalon takia.

Sunnuntaina pelattiin kuitenkin kaksi ottelua, joilla kummallakin on iso merkitys sarjataulukon alemman puoliskon sijoituksiin. EIF isännöi FC Interiä ja joutui nöyrtymään kotiyleisönsä edessä peräti lukemin 0-7. Sunnuntain myöhemmässä ottelussa FC Lahti sai vieraakseen AC Oulun. Vieraat nousivat tappioasemasta kahdella rangaistuspotkumaalilla 1-2-voittoon.

Maanantaina ohjelmassa oli vielä yksi ottelu, josta muodostui melkoinen treilleti. Pirkanmaan derby veti FC Hakan 90-vuotisjuhlaotteluun tämän vuosituhannen suurimman yleisönValkeakoskella ja melkoisessa trillerissä Haka nousi lopussa 4-3-voittoon, mikä tasoitti sarjataulukon kärkeä entisestään. Krkikuusikko on nyt vain kolmen pisteen sisällä.

Kauden 2024 runkosarja on edennyt jo pitkälti yli puolen välin ja vähitellen aletaan ratkaista paikkoja kuuden parhaan Mestaruussarjassa ja Haastajasarjassa - katso alla olevasta kaaviosta tarkemmin kauden etenemisestä runkosarjan jälkeen.

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Sunnuntai 14.7.
(Gnistan – IFK Mariehamn siirtyy Oulunkylän tulipalon takia)
17.00 EIF – FC Inter 0-7 (0-2)
18.30 FC Lahti – AC Oulu 1-2 (0-0)

Maanantai 15.7.
19.00 FC Haka – Ilves 4-3 (1-2)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia