vko.28 // 14.7.2024

EIF sai tuta FC Interin nousuvireen (EIF-FC Inter 0-7)

FC Inter haki vakuuttavan voiton. (Kuva: Veikkausliiga)

FC Interin vahva vire sai jatkoa, kun se haki EIF:n vieraana selvän 7-0 (2-0)-voiton.

Inter sai avausmaalin 25. minuutilla, kun Axel Kouame antoi syötti EIF:n puolustuslinjan taakse Iiro Järviselle, joka viimeisteli pallon varmasti maalin. Toinen osuma tuli yhdeksän minuuttia myöhemmin, kun Juuso Hämäläinen ohjasi pallon maaliin Florian Krebsin antamasta kulmapotkusta.

FC Inter sai toiselle puoliajalle vahvan alun, kun kymmenen minuutin jälkeen oli Luka Kuittisen vuoro onnistua. Krebsin ampuma vapaapotku putosi suoraa Kuittisen jalkaan EIF:n maalivahdin torjunnasta, minkä Kuittinen siirsi varmasti maaliin.

Ottelun loppu oli Interin näytöstä, kun viimeisen vartin aikana se iski peräti neljä maalia. Ensin Kouame syötti vaihdosta kentälle tulleen Thomas Lahdensuon tyhjään tilaan kasvokkain EIF:n maalivahdin kanssa, josta Lahdensuo ampui pallon aivan oikean tolpan juureen. Maali oli Lahdensuon ensimmäinen maali Veikkausliigassa.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Matias Tamminen leikkasi EIF:n maalivahdinalueelle ja siirsi pallon pienellä syötöllä Darren Smithille, joka tykitti pallon verkkoon. Viisi minuuttia edellisestä ja Smith pudotti pallon EIF:n maalivahdinalueen reunalla vapaana olleelle Krebsille, joka tykitti pallon maaliverkkoon boksin reunalta. Lisäajalla Dimitri Legbo pudotti Lahdensuolle, joka lähetti keskityksen EIF:n maalin takatolpalle, jonka Smith onnistui ohjaamaan maaliin.