AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 14.7.2024

Sunnuntain peleissä isoja pisteitä jaossa – Marko Rajamäki arvioi otteluiden lähtökohtia

Sunnuntain peleissä isoja pisteitä jaossa – Marko Rajamäki arvioi otteluiden lähtökohtia

FC Lahti ja AC Oulu taistelevat tärkeistä pisteistä. (Kuva: Iitu Lehtonen)

Veikkausliigan viikonvaihteen pelit starttaavat sunnuntaina kahdella ottelulla, joissa molemmissa on merkittävät panokset. EIF saa kotikentällään vastaansa FC Interin ja AC Oulu matkustaa FC Lahden vieraaksi.

Otteluita voi hyvällä syyllä luonnehtia kuuden pisteen otteluiksi. AC Oulu, EIF ja FC Lahti taistelevat tärkeistä pisteistä taistelussa sarjapaikasta ja FC Interin silmissä siintää vielä paikka Mestaruussarjassa. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäen mukaan jumbosijalla olevalla FC Lahdella on tällä hetkellä kiperimmät oltavat.

- Lahti on se joukkue, että nyt on vaihdettu valmentajaa, pelaajarintamalla on tapahtunut, on tullut pelaajia sisään. Sitten myöskin keskikenttäpelaaja Djallo lähti. Heillä näyttää todella vaikealta, nyt hävisi Interille kenttätapahtumiin nähden ihan oikeutetusti 3-0. Lahti ui vaikeissa vesissä, Rajamäki pohdiskelee Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Kuntopuntarin toisessa päässä EIF on saanut viime peleissään hyviä tuloksia. Tilillä on kaksi peräkkäistä voittoa ja kaikki sen kauden kolme voittoa ovat tulleet viiden edellispelin aikana.

- Kun mennään vähän positiivisimpiin asioihin, niin EIF oli sellainen joukkue, että kaikki veikkasivat, ettei sillä ole kauheasti jakoa tässä sarjassa, niin he ovat repineet itsensä tuohon sarjapaikkataisteluun mukaan. He ovat 12 pisteellä tällä hetkellä ansaitusti sarjassa sijalla 11. Mutta AC Oulu ja Gnistan ovat pisteen päässä, niin EIF on hyvin taistossa mukana, Rajamäki huomauttaa.

FC Inter ja IFK Mariehamn elättelevät vielä toiveita Mestaruussarjasta. Vaikean alkukauden jälkeen Inter on saanut peliään paremmin kulkemaan ja on aloittanut edellä olevien takaa-ajon.

- Aikaisemmin sanoin, että IFK Mariehamn on se joukkue, joka haastaa siihen top-6:een, mutta nyt kun Haka voitti IFK:n vieraskentällä Maarianhaminassa, niin kyllä tällä hetkellä joukkue, joka tuolta alakutosesta on potentiaalinen nousemaan, niin on Inter. Inter pelaa tällä hetkellä hyvää futista, tuloksekasta futista ja otteluohjelma suosii heitä. Eli nyt oli Lahti, jonka he voittivat selkeästi 3-0, ja sen jälkeen he pelaavat peräkkäin jokaista alemmassa kuusikossa olevaa joukkuetta, eli siellä pelataan EIF:iä vastaan, sitten on Gnistan, IFK Mariehamn ja Oulu. Nyt on se momentum, että jos Inter saa voittoputken päälle, niin heillä on mahdollisuus hypätä tuonne top-6:een, mutta hyvä kysymys on, että kuka sieltä putoaa alas.

EIF:n ja FC Interin välinen ottelu alkaa kello 17.00 ja FC Lahden ja AC Oulun jännitysnäytelmä potkaistaan käyntiin 18.30.

Rajamäen mietteitä voi kuunnella lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista. Lähetyksen päätähtenä on Ilveksen Oiva Jukkola. Rajamäki on asiantuntijana myös maanantain FC Hakan ja Ilveksen välisessä ottelussa, joka toimii Ruudun kierroksen studio-otteluna.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia