5-2-3
vko.29 // 21.7.2024

KuPS otti niukan voiton (KuPS-FC Lahti 1-0)

Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi sai tänään jatkoa kesken europeliruuhkan, mutta kuopiolaiset selvisivät ottelusta kuivin jaloin ottaen 1-0 (0-0) voiton FC Lahdesta kotiyleisön edessä.

Keltamustan valmennus oli pistänyt paketin uusiksi: avauksessa nähtiin jopa kahdeksan uutta nimeä verrattuna viime torstaina pelattuun euro-otteluun. Valtavan kierrätyksen myötä osalla katsojilla saattoi olla pelko huonosti yhteen pelaavasta Kuopion Palloseurasta, mutta joukkue todisti heti alussa, että yhteispeli ja pallonhallinta oli helppo nakki. Avauskokoonpanosta on myös nostettava KuPS-kasvatti Lauri Sahimaa, joka teki samalla oman Veikkausliigadebyyttinsä yli 3 200 katsojan edessä.

Ensimmäisellä jaksolla KuPS otti pallonhallinnan itselleen ja lahtelaiset tyytyivät puolustamaan matalalta. FC Lahti asetti pakkansa muotoon 5–4–1, jolla kotijoukkue pidettiin pääsääntöisesti poissa vaarallisimmilta paikoilta, mutta samalla vierasjoukkue pystyi rakentamaan välillä hyvännäköisiä vastahyökkäyksiä.

Keltamustalla oli ensimmäisellä jaksolla mahdollisuus tehdä johtomaali, mutta viimeistelyt eivät olleet timanttisia – toisaalta myös FC Lahden maalivahti Josh Oluwayemi teki upeita torjuntoja pitäen vierasjoukkueen maalin puhtaana. Näin ollen tauolle mentiin lukemissa 0–0.

Toisella jaksolla ottelun pelinkuva ei isosti muuttunut. Hieman välillä jopa kävelyvauhdiksi mennyt peli sai kuitenkin uuden vaihteen, kun kotijoukkue siirtyi johtoasemaan ottelun 72. peliminuutilla. Jaakko Oksanen riisti pallon lahtelaisilta reilusta kolmestakymmenestä metristä, kuljetti pallon kohti maalia ja pommitti kotijoukkueen boksin ulkopuolelta 1–0 johtoasemaan.

Maalin jälkeen lahtelaiset nostivat luonnollisesti riskitasoa ja saivatkin muutaman hyvän maalipaikan rakennettua. Kuopiolaisten onneksi maalivahti Aatu Hakala oli tänään mies paikallaan ja varmisti puolustuslinjan kanssa yhteistyössä sen, että KuPSin maaliin ei tänään palloja mennyt. Näin ollen Kuopion Palloseura teki tarvittavan ja otti 1-0 voiton FC Lahdesta.