#33 Enqvist
vko.30 // 28.7.2024

VPS puristi takaisin voittokantaan (VPS-IFK Mariehamn 2-1)

Kuva: Apollo Photo

VPS-kannattajat saivat huokaista helpotuksesta sunnuntai-illan Veikkausliiga-kierroksella, kun Raita palasi viimein voittojen tielle kukistamalla IFK Mariehamnin kotonaan.

Dramaattisia hetkiä sisältänyt kohtaaminen päättyi lopulta 2-1 lukemiin kotijoukkueelle.

Molemmat osapuolet etenivät otteluun vaikeassa tuloksellisessa tilanteessa, joten illan kohtaamiseen oli ladattu suuret panokset. VPS aloitti ensimmäisen jakson todella vahvasti, ja IFK Mariehamnin päädyssä riitti trafiikkia koko nelivitosen ajan. Palloa suvereenisti hallinnut Vepsu sai lukuisia paikkoja vierasjoukkueen päädyssä, mutta pallo ei näyttänyt löytävän tietään maaliin asti tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen.

Kasvavaan maalinnälkään saatiin kuitenkin helpotusta juuri ennen taukoa jopa hieman onnekkaastikin. Takatolpalle leijaillut Joonas Vahteran keskitys torjuttiin maalin eteen avoimelle tontille, josta Teemu Hytösellä oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen ansaitussa 1-0 johdossa.

Toisella jaksolla Vepsun vahvat otteet jatkuivat IFK Mariehamnin kenttäpuoliskolla, ja kovan paineen sekä Miika Niemen pitkän rajaheiton seurauksena vierasjoukkue sai pian hakea palloa pois verkostaan Pedro Machadon epäonnekkaan oman maalin myötä.

Pian kuitenkin Vepsun 2-0 johto-osuman jälkeen vieraat saivat paremmin pelistä kiinni prässäten Raitaa korkeampaa ja aggressiivisemmin. IFK:n aktiivinen pelaaminen tuotti Raidalle haasteita omalla alueella, ja painepiste vaihtuikin loppupelin ajaksi kotijoukkueen päätyyn. Kova yritys tuotti tulosta, kun maarianhaminalaiset vieraat saivat kavennettua lukemiksi 2-1 79. minuutilla Daniel Enqvistin toimesta takatolpalta.

Pelin loppuminuuteilla tarvittiin onnea sekä uhrautumista, jotta peli pysyi edelleen Vepsun johdossa. Paitsiomaalia, VPS:n uhrautuvaa blokkia ja tolppaa pidemmälle Grönvitt ei päässyt, ja täten VPS päätti kotonaan kuivan kautensa palaten voittojen tielle tärkeän voiton myötä.