AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 28.7.2024

"Tämä oli todella tärkeä voitto" - kolmen pisteen potti helpotus VPS:lle

"Tämä oli todella tärkeä voitto" - kolmen pisteen potti helpotus VPS:lle

VPS puristi tärkeät pisteet IFK Mariehamnilta. (Kuva: Apollo Photo)

VPS palasi voittojen tielle kaatamalla sunnuntaina IFK Mariehamnin kotiyleisönsä edessä maalein 2-1.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ilmaisi tyytyväisyytensä Raidan ensimmäisen jakson suoritukseen, mutta samanaikaisesti näkee toisen jakson otteissa parantamisen varaa.

- Ensimmäinen jakso oli täydellisesti meidän, ja saimme lukuisia vaarallisia paikkoja aikaiseksi, ennen kuin saimme maalin tehtyä. Se oli täysin ansaittu johto, joka olisi voinut olla siinä tilanteessa jopa suurempi. Toinen jakso oli toisenlainen, mutta tasainen. 80 minuutille asti meillä ei ollut ongelmia puolustamisen suhteen, vaikka peli tasoittuikin koko ajan loppua kohden. Toisella jaksolla emme hyökänneet yhtä paljoa mitä ensimmäisellä, ja pallonhallinta taisi mennä siinä myös tasan.

Ottelun loppu menikin lopulta Grönvittin kavennuksen jälkeen tiukaksi.

- Jalkapallo on hassu peli. 80 minuutille saattaa näyttää siltä, ettei ole mitään hätää, ja sitten tulee yksi maali. Sen jälkeen viimeisen 10-15 minuutin aikana voit mokata vielä pelin, eikä 80 minuutin hyvästä suorituksesta ole siinä vaiheessa enää mitään apua. Maalit muuttavat peliä niin paljon, ja totta kai lopussa tulee pieni paniikki ja jännitys päälle, varsinkin kun miettii, kuinka vaikeita tuloksia meillä oli takanamme.

- Loppu meni selviytymistaisteluksi, ja täytyy sanoa, että jätkiltä nähtiin todella uhrautuvaa puolustamista. Silti meidän tulisi olla vielä aktiivisempia, eikä päästää vastustajaa boksiin asti, Nuorela toteaa.

Nuorelalle ja hänen joukkueelleen voitto on tärkeä, ja VPS-luotsin mukaan se luo lisää itseluottamusta kopin sisällä tulevia haasteita varten.

- Tämä oli todella tärkeä voitto, ja olemme siitä äärimmäisen tyytyväisiä. Olemme nyt niin sanotusti "back in track", ja tilanteemme on hyvä. Nyt voimme mennä tulevaa kohti luottavaisin mielin, Nuorela tuumaa.

Lisää uutisia