AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Gnistan
3-5-2
#19 Hänninen #7 Väyrynen #9 Enkerud

30

(2-0)

Yleisöä 2906

VPS
4-4-2
vko.31 // 3.8.2024

Ennakko: Gnistan-VPS

Ennakko: Gnistan-VPS

Kuva: Juha Tamminen

Gnistan kohtaa virallisessa 100-vuotisjuhlaottelussaan toisen satavuotiaan eli Vaasan Palloseuran sunnuntaina Töölön Bolt Arenan tekonurmella.

Gnistan katkaisi lähes kahden kuukauden mittaiseksi venähtäneen voitottoman putkensa viime sunnuntaina kaatamalla Hakan vieraissa 1-2 lukemin. Pelitapahtumien valossa Haka oli hallitsevampi, mutta Gnistan oli terävämpi siinä kaikista tärkeimmässä jalkapallon osa-alueessa eli maalinteossa.

Gnistan on noussut hienosti jaloilleen heinäkuun 13. päivän tragedian jälkeen. Joukkue on nyt harjoitellut kaksi viikkoa Töölön Pallokentällä ja sopeutuminen uusiin oloihin on sujunut hyvin. Viime viikon hienot tulokset ovat kasvattaneet uskoa joukkueen sisällä ja päävalmentaja Jussi Leppälahti vakuuttaa keltapaitojen olevan huomennakin valmis taistelemaan pisteistä.

- Todella tiukka peli tulee. Vepsu voitti meidät Vaasassa. Yritämme hakea revanssin ja ottaa kolme pistettä, olemme valmiina!

Viime kierroksella VPS:n elintärkeä kotivoitto IFK Mariehamnista oli niin suuri helpotus sekä kannattajille että joukkueelle, kun vaikea tuloksellinen jakso ja tappioputki tuli viimein kolmen pisteen potin kautta päätökseen. Voitolla VPS nousi sarjataulukossa taas sijaa ylemmäs, ja parhaillaan joukkue majailee viidentenä, sijaa Ilvestä alempana pisteen erotuksella. Tilanne Veikkausliigassa kiristyy, eikä vielä ole täysin selvää, ketkä joukkueista pelaavat alemmassa ja ylemmässä loppusarjassa. On kuitenkin sanomattakin selvää, että VPS haluaa pelata loppukauden kuuden parhaan joukossa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo joukkueen viikon sujuneen hyvin, ja VPS-luotsin mukaan koppiin on tuonut rentoutta etenkin alkuviikolla järjestetty virkistäytymispäivä.

- Alkuviikko on otettu vähän rennommin, sillä meillä on ollut täysi treeniviikko aikaa. Kävimme maanantaina virkistäytymässä paikallisessa Jannen saluunassa, ja se teki varmasti meille kaikille hyvää. Viikkoon ei ole kuulunut mitään sen ihmeellisempää, Nuorela kertoo.

Kesän siirtoikkunassa laadukkaita vahvistuksia hankkinut Gnistan ei Nuorelan mukaan ole muuttunut identiteettinsä puolesta muutoksista huolimatta, ja mainitsee joukkueen peliin liittyvän edelleen hyvin samanlaisia elementtejä kuin alkukaudella. Nuorela vertaa myös Gnistanin pelaamista Vepsuun, ja huomauttaa joukkueiden välisistä yhtäläisyyksistä.

- Gnistanin identiteetti ei ole muuttunut hankinnoista huolimatta. Heillä on uusi maalivahti, sekä mm. Tim Väyrynen tähdittää joukkueen hyökkäystä uutena tulijana. Joukkue on silti hyvin samanlainen kuin aiemmin, ja joukkueella on samanlaisia elementtejä mitä meidänkin pelissämme. Väyrysen saapumisen myötä joukkueessa on nyt kaksi selkeästi vahvaa pelaajaa, joille toimitetaan palloa.

- He pelaavat näppärästi, mutta samalla yksinkertaisesti. He ovat aggressiivinen ja aktiivinen joukkue, jonka ryhmitys muistuttaa meidän ryhmitystämme. Heillä on kaksi hyvää tulosta takana vieraista, joten he varmasti odottavat kotipeliä innolla, Nuorela ennakoi.

Gnistan on onnistunut pitämään pelillisen suoritustasonsa vakaana koko kauden ajan, jonka myötä joukkue on kyennyt taistelemaan tasapäisesti pisteistä lähes jokaisessa ottelussa tähän mennessä.

- Vepsu pelaa todella suoraviivaisesti js aggressiivisesti. Tähän meidän on oltava valmiina vastaamaan, sanoo Leppälahti.

Gnistanin terveystilanne on edelleen hyvällä mallilla, sillä loukkaantumisen takia sivussa on ainoastaan Pauli Katajamäki.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Munukka Antti


Gnistan - VPS Bolt Arenalla sunnuntaina 4.8. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, VPS:n verkkosivut