3-4-3
vko.33 // 18.8.2024

KuPS puristi arvokkaat pisteet (KuPS-Ilves 1-0)

Kuva: Niklas Pehkonen

Veikkausliigan kärkiottelu pelattiin sunnuntai-iltana Väre Areenalla, kun Ilves saapui Kuopioon haastamaan Kuopion Palloseuraa. Tiukka ja tasainen taistelu päättyi lopulta KuPSin 1–0 kotivoittoon.

Kuopiolaisyleisö oli löytänyt tiensä Väre Areenalle tieremonttien läpi, sillä ottelussa nähtiin kuopiolaisten tämän kauden paras yleisömäärä: 4106 katsojaa. Heti aloitusvihellyksen jälkeen oli aistittavissa, että tänään on kyseessä kärkiottelu: molemmat joukkueet puolustivat laadukkaasti, mutta uskalsivat samaan aikaan myös hyökätä.

Ensimmäinen jakso oli kuopiolaisten pallonhallintaa, vaikka vaarallisimmat maalipaikat olivatkin vähissä molemmilla joukkueilla. KuPS sai kuitenkin ensimmäisellä jaksolla pallon kerran maaliin, kun Saku Savolainen puski pelivälineen ohi Ilves maalivahti Otso Virtasen. Tilanteessa kuitenkin Sakulla oli kädet ilveksen puolustajan selässä ja näin maali hylättiin.

Täysosumia ei ensimmäisellä jaksolla nähty – ainakaan hyväksyttäjä sellaisia. Näin joukkueet painuivat pukukoppeihin tilanteessa 0–0.

Toiselle jaksolle astuttaessa Ilves oli herännyt paremmin peliin mukaan ja isossa kuvassa toisella jaksolla pallonhallinta oli enemmän vierasjoukkueella.

Kuopion Palloseuran johtomaali syntyi ottelun 72. peliminuutilla. Seth Saarinen nousi hyvin oikealta laidalta ja keskitti pallon boksin sisälle, johon liukuivat sekä Petteri Pennanen että Jonathan Muzinga. Pallo pomppi Pennasen jalasta oikeaan alakulmaan ja kapteeni pääsi huudattamaan kotiyleisöä maalin muodossa.

Vain hetkeä myöhemmin Ilveksellä oli loistava maalipaikka, kun ilveksen hyökkääjä pääsi haastamaan boksin sisällä Johannes Kreideliä. Johnny kuitenkin veti pidemmän tikun ja torjui loistavasti omalla jalallaan ja piti kuopiolaiset johtoasemassa.

Keltamustalla oli vielä maalipaikkoja iskeä isommat loppulukemat, mutta enempää maaleja ei Väre Areenalla nähty. Näin KuPS otti täydet kolme pistettä kärkiottelusta ja kasvatti samalla sarjajohtoaan neljään pisteeseen.