AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 18.8.2024

"Ottaa päähän, piste oli otettavissa" - tappio maistui karvaalle Ilvekselle

"Ottaa päähän, piste oli otettavissa" - tappio maistui karvaalle Ilvekselle

Ilves taipui niukasti Kuopiossa. (Kuva: Miska Savolainen)

KuPS:n ja Ilveksen välinen kärkitaisto sunnuntaina päättyi kuopiolaisten 1–0-voittoon.

Ilveksen kokoonpanossa oli jälleen muutoksia torstain Konferenssiliiga-ottelusta, kun Aapo Mäenpään, Marius Söderbäckin ja Santeri Haaralan tilalla avauksessa olivat Joshua Akpudje, Matias Kivikko Arraño ja Lauri Ala-Myllymäki. Pidempään sivussa olleiden pelaajien ohella kokoonpanosta puuttuivat Oiva Jukkola ja Haarala.

KuPS hallitsi avausjaksoa, mutta Ilves tuli sen jälkeen hyvin mukaan peliin. Maalinteossa toisella jaksolla onnistui kuitenkin vain KuPS.

– Toisella jaksolla paransimme omaa pelaamistamme, ja sen seurauksena tappio ottaa kyllä päähän, kun vähintään piste oli otettavissa, Ilves-luotsi Joonas Rantanen harmitteli.

- Moni pelasi aika väsyneellä jalalla tänään. Pelaajamme ansaitsevat kyllä kiitosta, kuinka ovat tehneet hommia tämän hektisen jaksomme ajan. Samaan aikaan pitää katsoa kriittisesti tätä peliä, jossa pienet marginaalit ratkaisevat. Hyvät maalintekopaikat olivat ylipäätänsä vähissä ja melko tasan. Samoin hallintajaksot jakautuivat lopulta tasaisesti, mutta pisteitä emme pystyneet kaivamaan mukaan.

Yksi tappio ei kuitenkaan isossa kuvassa Ilveksen tekemiseen vaikuta Rantasen mukaan.

– Tavoitteet meillä eivät ole muuttuneet mihinkään, ja uskomme edelleen omaan juttuumme. Kaksi peräkkäistä tappiota luonnollisesti kirpaisevat, mutta me tulemme täältä vielä.

Lisää uutisia