AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-3-2

00

(0-0)

Yleisöä 1298

FC Lahti
3-4-3
vko.33 // 17.8.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Kuva: IFK Mariehamn

Joukkueet lähtevät otteluun tasapisteissä sijoilta 10. ja 11. FC Lahden kuntokäyrä on ollut nousussa, kun IFK Mariehamnilla vastaava näyttää vahvasti alaspäin.

IFK Mariehamn isännöi sunnuntaina FC Lahtea molemmille erittäin tärkeässä ottelussa. IFK Mariehamnin päävalmentaja Bruno Romão teki omat johtopäätöksensä edellisen tappion jälkeen ja erosi tehtävästään. Viikonlopun alla uudeksi päävalmentajaksi nimettiin seuran sisältä tehtävään nostettu Gary Williams.

- Viikon aikana on tapahtunut suuria muutoksia ja sen myötä pelaajat ovat saaneet paljon uutta informaatiota, mutta pyrimme nostamaan tärkeimmät asiat esille, IFK:n kakkosvalmentajana jatkava Daniel Sjölund kertoo.

- Olemme tilanteessa, jossa alla on kuusi tappiota perättäin ja sen myötä meidän täytyy tehdä erilaisia muutoksia. Sikäli tuntuu nyt hyvin optimistiselta ja odotan sunnuntain ottelua.

Sjölund painottaa sitä, että muutokset valmennuksessa ovat alkaneet näkyä jo viikon kuluessa.

- Uskon ehdottomasti, että nämä muutokset voivat sytyttää joukkueen uudestaan. Pukuhuoneessa kuuluu uusi ääni, kentällä on ollut uusia harjoitteita ja pelaamisessa hiukan uusia ajatuksia. Ne uudet asiat, joita pyrimme tuomaan peliin, tuovat myös varmasti uutta energiaa, "Daja" uskoo.

Hyvään vireeseen itsensä virittänyt FC Lahti otti putoamistaistelun kannalta arvokkaan voiton viime perjantaina ja samalla tappioton putki kasvoi jo kolmen ottelun mittaiseksi.

Vaikka Ahvenanmaa on vaikea paikka vierailla, on lahtelaiset kuitenkin onnistuneet viime vuosina hakemaan Maarianhaminasta arvokkaita pisteitä. Viime vuonna Lahti vieraili saarella kolmesti ja nappasi jokaisella kerralla pisteitä matkaansa. Tätä putkea Lahti haluaa jatkaa myös sunnuntaina ja jättää IFK:n kauemmas taakseen tiukassa putoamistaistelussa.

FC Lahden sairaslista on alkanut hiljalleen tyhjentyä. Varmasti sivussa sunnuntain ottelusta ovat Colin Odutayo, Julius Tauriainen ja Daniel Koskipalo. Eemeli Virran, Samuel Pasasen ja Dylan Foxin paluu pelikuntoon lähestyy ja kolmikko on osallistunut viikolla jo joukkueharjoitteluun. Valmennusjohto saa käyttöönsä myös pelikieltonsa kärsineen Otso Koskisen.

Erotuomari: Hajizadeh Amir
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Sugulle Abdirahman


IFK Mariehamn - FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 18.8. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, FC Lahden verkkosivut