#7 Veteli #17 Söderbäck
vko.40 // 4.10.2024

Ilves iski paikoistaan tehokkaasti (VPS-Ilves 0-2)

Kuva: Apollo Photo

Jos et itse tee, vastustaja tekee. Tämä oli myös harmittavasti Vepsun tarina Veikkausliigan Mestaruussarjan neljännellä kierroksella, kun Raita taipui kotonaan loppukauden mestarisuosikille Ilvekselle lukemin 0-2.

Ensimmäisellä nelivitosella nähtiin todella vahva ja määrätietoinen Vepsu. Kolmen pisteen metsästys alkoi erittäin aggressiivisesti Vepsun prässätessä aktiivisesti sekä ylhäällä että keskikentällä. Pallonriistot toivat Vepsulle loistavia mahdollisuuksia hyökkäysalueella, mutta tehokkuus jäi puuttumaan aikaiseksi saaduista paikoista.

Ensimmäisellä jaksolla Ilves vaikutti olevan varsin aseeton, eikä Vepsun pidemmät pallonhallintajaksot antaneet tamperelaisille paljoa tilaa hyökkäysalueella. Tauolle siirryttiin Vepsun dominoivasta esityksestä huolimatta 0-0 tasalukemissa.

Puolestaan toisen jakson alku oli Vepsulle katastrofaalinen. Liian helppo puolustuspään pallonmenetys koitui äärimmäisen kalliiksi, kun Ilveksen tehokas hyökkäyslinja iski virheestä saman tien ottelun ensimmäisen osuman. Tällä kertaa vieraiden avausmaalikunnian sai Joona Veteli, jonka suoraan syötöstä lähtenyt laukaus leijaili takakulmaan ohi VPS-maalivahti Teppo Marttisen.

Maalin jälkeen Ilves pudotti ryhmänsä matalablokkiin, jonka seurauksena Vepsun takaa-ajosta tuli tuskallista. Paikkoja saatiin aikaan, mutta jälleen joukkueen hyökkäyspään ratkaisut olivat tehottomia. Myös Ilveksen puolustuslinjan loistavat blokit sekä Otso Virtasen maagiset torjunnat Ilves-maalilla turhauttivat sekä Raitaa että vaasalaisia kannattajia.

Ottelun loppupuolella Vepsu nosti linjaansa yhä korkeammalle tavoitellen tasoitusmaalia, mutta jälleen yksi kriittinen pallonmenetys koitui kohtalokkaaksi omalla puoliskolla Ilveksen iskiessä virheestä 0-2 lukemat varsinaisen peliajan jälkeisellä lisäajalla. Marius Söderbäckin 0-2 maali sinetöi ottelun loppulukemat, jonka seurauksena VPS ei voi saavuttaa Mestaruussarjassa enää neljättä sijaa ja samanaikaisesti Eurolopputurnauksen finaalin suoraa paikkaa.

Pelattavaa kuitenkin riittää vielä loppukaudella paljon, sillä Mestaruussarjan viimeisen kierroksen jälkeen vuorossa on Eurolopputurnauksen pudotuspelit, joista ensimmäisen ottelun VPS pelaa kotonaan joko FC Interiä tai IF Gnistania vastaan. Ilves puolestaan jatkaa tiukasti taistelua mestaruudesta voiton myötä.