#10 Patoulidis
vko.40 // 6.10.2024

Haka karisti HJK-peikon niskastaan (HJK-FC Haka 0-1)

Kuva: Mira Lönnqvist

Sunnuntai-ilta tarjosi Haka -faneille makeaa mahan täydeltä, sillä valkopaidat nappasivat ensimmäisen voiton Helsingin Jalkapalloklubista sitten vuoden 2008.

Lopputulokseksi Bolt Arenalla kirjattiin 0-1 Evangelos Patoulidiksen vastatessa ottelun ainoasta osumasta.

Lauantaina teoreettisenkin mestaruussauman menettänyt ja Konferenssiliigan vieraspelireissun väsyttämä kotijoukkue oli ensimmäisellä jaksolla liikkeellä varsin verkkaisella askeleella. Myös helsinkiläisten kannattajat antoivat oman vastalauseensa, kun peli jouduttiin keskeyttämään noin vartin kohdalla pyroista ja niistä aiheutuneista savuista johtuen.

Vaikka HJK tilastojen valossa ensi jaksoa hallitsikin, niin avauspuolikkaan ainoasta maalista vastasi Haka. Evangelos Patoulidis sai purkupallon itselleen vajaassa 16 metrissä, ohitti terävästi HJK -puolustajan ja laukoi vasurillaan pallon millintarkasti takanurkkaan 35. minuutilla.

Toiselle jaksolle asteli sisuuntunut kotijoukkue, joka jo avauspotkussa yritti näyttää henkistä yliotetta nostamalla käytännössä koko joukkueen keskiviivan tuntumaan. Haka kuitenkin kesti Klubin vyörytyksen ja sai ensimmäisen jakson tavoin ajoittain luotua omaa hyökkäyspeliään maltillisesti rakentaen.

Hakan tiivis puolustuspeli pysyi kasaan loppuun asti, vaikka Luke Plange tarjosikin sydämentykytystä tuomarin antamalla lisäajalla. Kulmapotku jatkettiin takatolpalle, mutta Plange ei aivan osunut palloon ja ainoa maaliin tilanteessa päätynyt oli hyökkääjä itse, ja näin Anton Lepolan vartioima maali säilyi koskemattomana.