#5 Pitkänen #30 Vahtera #17 Multanen
vko.42 // 19.10.2024

VPS nousi viidenneksi ohi Hakan (FC Haka-VPS 2-3)

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

Vepsu paketoi Veikkausliigan Mestaruussarjan voitolla, kun se kukisti FC Hakan Valkeakosken tunnelmallisessa illassa viime hetkien maalilla lukemin 2-3.

Ensimmäinen puoliaika alkoi Vepsun puolesta pirteästi, ja vaasalaisten ensimmäistä maalia päästiinkin tuulettamaan jo 10 minuutilla, kun loistavasti toteutettu kuvio tuotti tulosta kotijoukkueen päädyssä. Evgeniy Bashkirovin loistava keskitys Haka-maalin takatolpalle löysi Josep Nuorelan, jonka ohjaus maalin edustalle teki Mikko Pitkäselle lähes tyhjään maaliin laukomisen varsin helpoksi.

Maalin jälkeen kuitenkin Vepsun hyvä ote alkoi livetä joukkueen ollessa heikkoja kaksinkamppailuissa ja pallonhallinnassa. Tämä kostautui myös muutama minuutti johtomaalin jälkeen, kun keskialueen helppo pallonmenetys johti Hakan suoraviivaiseen vastahyökkäykseen ja täten myös tasoitusmaaliin Arlind Sejdiun toimesta.

Ensimmäinen jakso kului lopulta loppuun myös Hakan otteessa, mutta maaliin asti valkeakoskilaisten yritykset eivät ennättäneet. Tauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toinen jakso alkoi Vepsun kohdalla katastrofaalisesti, kun lepsun puolustamisen seurauksena pallo ennätti omassa boksissa inhottavasti linjan taakse, jonka seurauksena Anthony Olysanya pääsi naulaamaan maalin pallon kattoon lähietäisyydeltä. Hakan johtomaalin jälkeen VPS heräsi peliin takaisin mukaan, ja janosi tasoitusmaalia aktiivisesti pyrkien pelaamaan palloa yhä ylemmäs. 62 minuutilla kova työ tuotti myös tulosta, kun pirteän hyökkäyksen päätteeksi Joonas Vahtera onnistui ohjaamaan pallon verkkoon maalin edustalta.

Loppulukemia jännitettiin loppuun asti, ja pitkään näytti siltä, että kummalla tahansa joukkueella olisi mahdollisuus viedä kotiinsa täydet kolme pistettä muutamien vaarallisten maalipaikkojen seurauksena. Pidemmän korren vei kuitenkin lopulta Vepsu, kun vaihdosta sisään tullut Kalle Multanen iski kauden ensimmäisensä Hakan verkkoon upealla puskulla 90 minuutilla päättäen Hakan unelmat Mestaruussarjan neljännestä sijasta.

Mainittakoon myös se, että VPS onnistui voittamaan Hakan kaikissa Veikkausliigakauden kohtaamisissa. Onko mahdollisesti vielä yksi tulossa?

Voitolla VPS varmisti Mestaruussarjan viidennen sijan, ja täten myös kahden ottelun mittaisen kotiedun Eurolopputurnauksen pudotuspelejä varten.