AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 6.8.2016

Ennakko: HJK-FC Lahti

Ennakko: HJK-FC Lahti

HJK:n eurotaival päättyi tältä kaudelta katkeraan tappioon kotikentällä IFK Göteborgia vastaan torstaina. Tappiota ei kauan ehditä sulatella, kun jo sunnuntaina Veikkausliiga jatkuu ja Töölöön saapuu pelaamaan FC Lahti.

HJK:n tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus ja kaikki fokus on nyt kotimaan kentillä. Sarjataulukossa Klubi on tällä hetkellä toisena pisteen päässä IFK Mariehamnista. FC Lahti on sijalla yhdeksän, mutta sarjataulukon keskikastin piste-erot ovat suhteellisen pieniä.

Sunnuntaina Klubille tulee täyteen viidessä viikossa kymmenen peliä. Kierrätystä joukkueessa tullaan näkemään myös FC Lahtea vastaan. Lisäksi raitapaidoissa nähdään uusia vanhoja tuttuja, joukkueeseen Belgian Gentistä 2+1 -vuotisella sopimuksella palannut Rafinha sekä oman junnuputken läpikäynyt 19-vuotias Roni Peiponen lainasopimuksella norjalaisesta Moldesta. Molemmat ovat laitapuolustajia.

Päävalmentaja Mika Lehkosuolla on Lahtea vastaan selkeä tavoite.

- Europelit jätetään nyt taakse ja täysillä Veikkausliigapelien kimppuun. Lahti on ollut aina hankala vastustaja meille, mutta joukkueella on kova halu päästä taas voittojen tielle, Lehkosuo toteaa HJK:n verkkosivuilla.

Heinäkuussa FC Lahti keräsi vain kaksi pistettä, eikä vieraspelitkään ole joukkueella kulkenut. Lahti on viimeksi voittanut vieraspelin viime vuoden syyskuussa.

Valoa tunnelin päässä on kuitenkin nähtävissä, sillä loukkaantumisen takia sivussa ollut alkukauden valopilkku ja paras maalintekijä Jasse Tuominen on palannut joukkueharjoituksiin. Myös brassikonkari Rafael on esiintynyt edellisissä otteluissa pirteästi ja jahtaa sadatta Veikkausliiga-maaliaan FC Lahden paidassa. Varmuudella sunnuntaina ovat poissa Miikka Mujunen ja Drilon Shala. Jussi Länsitalon tilanne on vielä epävarma.

- HJK on varmasti varsin motivoitunut ja ärsytetty vastustaja europettymyksen jälkeen. He ovat pelanneet tällä kaudella vahvaa suunnanmuutospeliä. Uskon heidän olevan meitä vastaan huomattavasti aktiivisempia kuin edellisessä IFK Göteborg ottelussaan, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas uskoo seuransa verkkosivuilla.


HJK-FC Lahti sunnuntaina 7.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia