AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 16.5.2023

​Yli puolen vuosisadan aika seurassa päättyy – Peter Mattsson jättää IFK Mariehamnin kauden jälkeen

​Yli puolen vuosisadan aika seurassa päättyy – Peter Mattsson jättää IFK Mariehamnin kauden jälkeen

Mr. IFK Mariehamn - Peter Mattsson. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnille seurana kasvot koko joukkueen Veikkausliigataipaleen ajan antanut seurajohtaja Peter Mattsson siirtyy sivuun tehtävästään kauden 2023 jälkeen.

63 vuoden iän saavuttanut Mattsson on ilmoittanut IFK Mariehamnin hallitukselle kuluvan kauden jäävän viimeisekseen ja edessä olevan sen jälkeen eläkepäivien.

Mattssonin ura Grönvittissä alkoi jo 6-vuotiaana nappulapelaajana yli puoli vuosisataa sitten. IFK Mariehamnin ykkösjoukkueeseen hän nousi pelaajana vuonna 1978 ja tilille kertyi kaikkiaan 173 virallista ottelua.

Pelaajauransa jälkeen Mattsson siirtyi 1990-luvun alussa valmentajaksi IFK Mariehamnin reservijoukkue IF Östernäskamraternaan Kolmiseen ja vuotta myöhemmin kakkosvalmentajaksi ja joukkueenjohtajaksi IFK Mariehamniin. Hän toimi myös IFK Mariehamnin hallituksessa 17 vuotta, joista 10 viimeistä puheenjohtajana sekä seuran keskushallituksessa 13 vuotta.

Kun IFK Mariehamn nousi kahdessa kaudessa 2003-04 Kakkosesta Veikkausliigaan, Mattsson valittiin liiganousun varmistumisen myötä seurajohtajaksi ja IFK Mariehamn Ab.n perustamisen myötä vuonna 2008 myös yhtiön toimitusjohtajaksi. Nyt menossa on 19. perättäinen kausi Veikkausliigassa niin IFK Mariehamnille kuin Mattssonillekin.

- Peter otti eläköitymisen puheeksi ensi kerran kauden 2022 jälkeen. Talven ja kevään aikana keskustelut tulivat konkreettisemmiksi ja nyt olemme meille todella uuden tilanteen edessä ja haemme uutta toimitusjohtajaa. Ajatuksena on, että uusi toimitusjohtaja aloittaisi syksyllä ja ottaisi ylimenokauden jälkeen tehtävän virallisesti vastaan 1. joulukuuta, IFK Mariehamnin puheenjohtaja Dan Mikkola kertoo seuran verkkosivuilla.

IFK Mariehamn on samalla avannut haun toimitusjohtajan tehtävään. Hakuilmoitus löytyy alla olevan lähdelinkin kautta.

- Voimme jo nyt ilmoittaa, että kyse ei ole mistään pienistä saappaista, jotka Peterin seuraajan tulee täyttää. Harva ihminen Ahvenanmaalla edustaa samalla tavalla kuin Peter omaa yritystään tai organisaatiotaan. Monelle on varmasti niin, että Peter Mattsson on IFK Mariehamn!

Lisää uutisia