AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 16.6.2023

​"Mitä nopeammin, sen parempi" – Vaasan vanhan puukatsomon purkamista kiirehditään

​"Mitä nopeammin, sen parempi" – Vaasan vanhan puukatsomon purkamista kiirehditään

Hietalahden puukatsomo on romahtamisvaaran takia totaalisessa käyttökiellossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan kaupunki on päättänyt hakea poikkeuslupaa Hietalahden vanhan puukatsomon purkamiseen.

Lemonsoft Stadionin pääkatsomoa vastapäätä sijaitseva vuonna 1936 rakennettu puukatsomo asetettiin käyttökieltoon jo viime vuonna ja tänä vuonna katsomosta kiellettiin myös otteluiden kuvaaminen. Puukatsomo on suojeltu, mutta käytännössä täysin purkukuntoinen.

Vaasan kaupunki perustelee poikkeuslupahakemusta vanhan puukatsomon purkamiseen sillä, että katsomo muodostaa vakavan henkilöturvallisuusriskin ja estää kentän täysimääräisen käytön. Mikäli hakemukseen ei tule valituksia, purkutöihin pitäisi päästä jo tämän vuoden puolella.

– Mitä nopeammin, sen parempi, VPS:n puheenjohtaja Timo Harri kuvaa omia ja seuran tuntoja Yle Urheilulle.

– Nyt kuvataan vanhaa katsomoa sen sijaan, että näytettäisiin uutta hienoa stadionia. Meidän kannalta purkaminen olisi pelkästään hyvä asia, toteaa Harri.

Vaasan kaupungin liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen sanoo ymmärtävänsä, että vuonna 1936 rakennetun, historiallisesti arvokkaan katsomon katoaminen varmasti harmittaa, mutta ei näe asiassa mitään muuta vaihtoehtoa.

– Kuinka paljon se on tullut jo veronmaksajille maksamaan, ja kuinka paljon se asettaa rajoituksia, kun stadion on tämän takia vajaakäytössä, Lehtonen pohtii.

Purkamiseen on jo suunnitelmakin, jonka mukaan ensin puretaan katto ja sen jälkeen penkkirivit. Katsomon takaseinä jätettäisiin tuettuna suojaksi ainakin siihen saakka, kunnes päätös mahdollisista korvaavista rakenteista on tehty.

– Tilalle ei tarvitse tulla mitään suurta ja mahtavaa. Riittää, että jotakin käytännöllistä, ja tv-kamerat saadaan taas sille puolelle, Harri tiivistää.

Lähde: Yle Urheilu
Lisää uutisia