AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 8.10.2023

Mestaruus- ja säilymistaistelu jatkuvat – suurta draamaa viikonloppuna Veikkausliigassa

Mestaruus- ja säilymistaistelu jatkuvat – suurta draamaa viikonloppuna Veikkausliigassa

VPS nousi dramaattisesti voittoon. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjassa pelattiin viikonloppuna kauden viimeistä edellinen ottelukierros ja draamaa ei todellakaan puuttunut.

Mestaruussarjassa HJK:lla oli mestaruus katkolla sunnuntaina. Kakkosena oleva KuPS hoiti oman leiviskänsä ja kaatoi FC Hongan. HJK puolestaan oli tiukilla VPS:n vieraana, mutta nousi kahden maalin takaa tasoihin, mikä olisi riittänyt mestaruuden sinetöimiseen. VPS iski kuitenkin lisäajan viime sekunneilla voittomaalin ja näin mestaruus ratkeaa päätöskierroksella HJK:n ja KuPS:n kohtaamisessa. Voitolla VPS myös varmasti pronssimitalit itselleen.

SJK oli myös vielä tiukasti mukana mitalitaistossa kaadettuaan lauantaina FC Interin, mutta VPS:n voitto pudotti seinäjokelaiset mitaleilta. Mitaleiden lisäksi pelataan lähtöasetelmista Eurolopputurnaukseen.

Haastajasarjan viikonlopun avasi jo perjantaina ottelu Ilves – AC Oulu, jossa kotijoukkue hyvästeli Ratinan Stadionin ja teki sen voitokkaasti.

Haastajasarjan kahdessa muussa ottelussa panoksia riittää toden teolla. Karsijan paikalla oleva KTP matkasi lauantaina FC Hakan vieraaksi ja suoran putoajan paikalla oleva IFK Mariehamn isännöi sunnuntaina FC Lahtea. Kun KTP kärsi Valkeakoskella tappion, IFK Mariehamnilla oli mahdollisuus nousta kotkalaisten ohi sunnuntaina, mutta maaliton tasapeli FC Lahtea vastaan säilytti edun kotkalaisilla. Ratkaisu karsintapaikan ja putoamisen suhteen jää päätöskierrokselle kaksikon keskinäiseen kohtaamiseen.

Otteluennakot löytyvät tuttuun tapaan aina kutakin ottelua edeltävänä iltana etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta. Samaan valikkoon päivittyvät myös kokoonpanot tuntia ennen otteluiden alkua ja lisäksi sieltä löytyy reaaliaikainen otteluseuranta ja otteluraportit päivittyvät myös samaan valikkoon otteluiden jälkeen.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Mestaruussarja

Lauantai 7.10.
15.00 FC Inter – SJK 1-2 (0-1)

Sunnuntai 8.10.
16.00 KuPS – FC Honka 3-1 (2-1)
16.00 VPS – HJK 3-1 (2-1)

Haastajasarja

Perjantai 6.10.
18.00 Ilves – AC Oulu 3-2 (1-0)

Lauantai 7.10.
17.00 FC Haka – KTP 2-0 (1-0)

Sunnuntai 8.10.
15.00 IFK Mariehamn – FC Lahti 0-0

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. Sunnuntain VPS-HJK on Ruudun studio-ottelu. Vaasan kamppailua voi seurata suorana myös Ylen kanavilta.

Lisää uutisia