AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2023

"Valtavat pelit seurahistoriassa" - Gnistan on valmis haastamaan IFK Mariehamnin

"Valtavat pelit seurahistoriassa" - Gnistan on valmis haastamaan IFK Mariehamnin

Gnistan isännöi Veikkausliigan karsinnan avausosaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Gnistan ja IFK Mariehamn taistelevat viimeisestä paikasta Veikkausliigassa kaudella 2024. Kaksiosaisen karsinnan ensimmäinen näytös otellaan keskiviikkona Oulunkylässä.

Gnistan varmisti paikkansa nousukarsinnoissa kaatamalla SJK Akatemian maalein 4-2 todellisen jännitysnäytelmän päätteeksi. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli ottelun jälkeen ylpeä joukkueensa ja koko Gnistan-yhteisön puolesta, kun hieno kausi saa arvoisensa huipennuksen nousukarsinnoissa.

Ison voiton lauantaina ottanut joukkue on valmistautunut keskiviikon koitokseen hyvällä fiiliksellä. Pääsarjatason vastustaja tarjoaa ison haasteen, mutta päävalmentaja Rantanen on luottavaisin mielin ottelun alla.

– Joukkueessa on rento mutta keskittynyt fiilis, odotamme jo ensimmäisen osan alkua innolla. Olemme analysoineet vastustajaa suhteessa meidän pelaamiseen ja uskomme vakaasti, että pystymme käyttämään omia vahvuuksiamme. Huomenna pelataan ensimmäinen jakso ja tavoite on tietysti saada hyvä tulos, Rantanen linjaa.

- Vastustajalla on erityisesti hyökkäyspäähän paljon erilaisia vaihtoehtoja ja puolustamisen on onnistuttava paremmin kuin edellisissä peleissä. Luotamme siihen, että saamme maalintekopaikkoja luotua.

Loppuun päävalmentaja lähettää terveiset Gnistanin seurayhteisölle.

– Gnistanin seurahistoriassa nämä ovat valtavat pelit ja niin joukkueen kuin seurayhteisön on nautittava tästä mahdollisuudesta. Olemme valmiita taisteluun.

Gnistanin kokoonpanotilanne on hyvällä tolalla, sillä pitkäaikaistoipilaiden lisäksi varmoja poissaolijoita ei ole. Laitapuolustaja Henrik Ölander palaa kokoonpanoon kärsittyään kahden ottelun pelikieltonsa. Toppari Toni Takamäen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Veikkausliigan karsinnan avausosa Gnistan - IFK Mariehamn Mustapekka Areenalla keskiviikkona 25.10. kello 18.30. Myös Veikkausliigan karsintaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia