AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2023

"Meillä on kaikki se mitä vaaditaan" - IFK Mariehamn ei aliarvioi Gnistania tippaakaan

"Meillä on kaikki se mitä vaaditaan" - IFK Mariehamn ei aliarvioi Gnistania tippaakaan

Grönvitt on valmiina karsintaan. (Kuva: IFK Mariehamn)

IFK Mariehamnin huipputärkeät ottelut jatkuvat keskiviikkona, kun joukkue matkaa Gnistanin vieraaksi Veikkausliigan karsinnan avausosaotteluun.

IFK Mariehamn lunasti paikkansa karsinnoissa lauantaina haettuaan voiton KTP:sta. Pitkään voittoa ei kuitenkin juhlittu ja katseet on käännetty jo tiukasti kohti keskiviikkoa ja vastustajaksi asettuvaa Gnistania.

- Gnistan on vaarallinen joukkue, joka on voittanut paljon enemmän kuin me viimeisen vuoden aikana. He tietävät, että jalkapallossa on kyse taistelusta loppuun saakka, eivätkä anna koskaan periksi – joka sekunti lasketaan, Grönvitt-luotsi Jimmy Wargh kuvailee vastustajaa.

- Tästä ei missään nimessä tule mitään helppoa ottelua.

Wargh on tutkinut myös historiaa ja nostaa esille sen, ettei karsinnassa ole isoa etua Veikkausliigataustasta.

- Ykkösen joukkue on voittanut neljästi ja liigajoukkue neljästi kahdeksassa edellisessä karsinnassa. Tämä voi johtua siitä, että Ykkösestä tuleva joukkue, toisin kuin liigajoukkue, on tottunut voittamaan, Wargh pyörittelee.

Kaksiosainen ottelu tuo liigakarsintaan oman mausteensa.

- Keskiviikkona on enemmänkin kuin tavallinen liigaottelu, mutta sunnuntaina on sitten totta kai paljon enemmän pelissä.

Kaiken kaikkiaan Wargh näkee IFK Mariehamnilla olevan kaikki edellytykset Veikkausliigapaikkansa säilyttämiseen.

- Meillä on kaikki se mitä vaaditaan ja olemme itse asiassa onnellisessa asemassa, kun meillä on mahdollisuus nyt tehdä jotain, joka merkitsee niin paljon niin monelle. Tavoitteemme on olla valmiina ja löytää se sama oikea tunne kuin Kotkassa, olla samaan aikaan keskittyneitä ja vapautuneita. Ja sitä me nimenomaan myös olemme, Wargh vakuuttaa.

Wargh on käyttänyt aikaa myös vastustajan tarkkailemiseen tiiviisti.

- Olen ollut yhteydessä muutaman muun joukkueen valmentajaan ja olen itse nähnyt Gnistanin pelaavan Jaroa vastaan kahdesti.

IFK Mariehamnin pelaajatilanne näyttää suhteellisen valoisalta. Elmo Henriksson ja Jiri Nissinen sovittavat edelleen pelikieltojaan, mutta kapteeni Timi Lahti palaa riviin oman pelikieltonsa kärsittyään. Leo Andersson on varmuudella sivussa loukkaantumisen takia, samoin Jean-Christophe Coubronne on todennäköisesti sivussa ja Mikko Sumusalon pelaaminen on pieni kysymysmerkki.

Veikkausliigan karsinnan avausosa Gnistan - IFK Mariehamn Mustapekka Areenalla keskiviikkona 25.10. kello 18.30. Myös Veikkausliigan karsintaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia