vko.19 // 11.5.2024

Haka otti komean voiton (FC Haka-SJK 2-0)

Tehtaan kenttä kylpi auringossa ja kotijoukkue esitti parastaan, kun noin sata entistä Haka -pelaajaa oli todistamassa parintuhannen muun katsojan kanssa nyky-Hakan kovaa kuntoa.

Vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho ei pystynyt vastaamaan kotijoukkueen kontrolloituun peliin, vaan lähti tyhjin käsin kotimatkalle 2-0 -tappio taskussaan.

Andy Smithin suojatit eivät antaneet vierailijoille käytännössä juuri mitään mahdollisuutta, vaan olivat kuskin paikalla alusta loppuun asti. Täysin vaaratonta ei toki vieraidenkaan peli ollut, mutta hyvään vireeseen muun joukkueen ohessa päässyt Anton Lepola esitti muutaman huipputorjunnan ja piti maalinsa koskemattomana.

Hakan ja samalla ottelun avausmaali nähtiin 30. minuutilla. Elias Mastokangas keskitti vasemmalta maalin edustalle, missä Marko Bacanin otti pallon kontrolliin ja jatkoi sen tämän jälkeen neljän SJK -pelaajan keskeltä Imani Lanquedocille, joka pääsi takatolpan läheisyydestä sijoittamaan pallon ohi Roope Paunion.

Ratkaisevan tuntuinen 2-0 -osuma syntyi ottelun 64. minuutilla. Ryan Mahuta nousi vasenta laitaa ja ehkä vähän yllättäen ei syöttänytkään palloa maalin edustalla odottaneille Bacaninille tai Lanquedocille vaan takaviistoon, mistä Maissa Fall laukoi pallon tarkasti oikeaan yläkulmaan.

Enempää osumia ei nähty ja näin siis arvokkaat kolme pistettä vakuuttavan esityksen jälkeen jäivät Valkeakoskelle.