AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 16.5.2024

Ennakko: Ilves-FC Haka

Ennakko: Ilves-FC Haka

Kuva: Jimi Soinila

Veikkausliigakauden ensimmäinen Pirkanmaan derby nähdään Tammelan Stadionilla perjantaina.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantasen odotuksissa on vauhdikas ja viihdyttävä Pirkanmaan derby, jonka voittaminen kuitenkin edellyttää myös hyvää puolustuspeliä.

– Meidän kotipelimme ovat olleet tapahtumarikkaita emmekä halua tälläkään kertaa lähteä peruuttelemaan vaan hyökätä rohkeasti. On kuitenkin selvää, että hyvää ja tarkkaa puolustamista tarvitaan kolmen pisteen ottamiseksi. Joukkueessa on kaikin puolin hyvä virinä ja luottamus omaan pelaamiseen korkealla, sanoo Rantanen.

– Haka on pelannut hyvin. He puolustavat tiiviissä muodossa ja hyökkäävät vauhdilla laita- ja keskikaistoilta. Kaiken kaikkiaan selkeä pelillinen identiteetti. Kun teemme pienetkin asiat kentällä hyvin, niin olemme vahvoilla. Tunnetila saadaan varmasti korkealle.

FC Hakan päävalmentaja Andy Smith kehaisee vastustajan materiaalia laadukkaaksi, mutta näkee myös, että paikallisotteluissa voi tapahtua mitä tahansa.

– Suhtaudumme vastustajaan kunnioituksella. Heillä on hyviä pelaajia ja he ovat hyvässä iskussa, mutta niin olemme mekin. Yksityiskohtien pitää olla kunnossa sekä samoin keskittyminen.

– Kaikki odottavat ottelua innoissaan. Se tulee olemaan huikea matsi etenkin kannattajille ja haluamme näyttää parastamme. Pitää muistaa, että mitä vain voi tapahtua derbyssä, Smith päättää.

Ilveksen kokoonpanosta ovat varmasti poissa Tomas Sovelius, Arttu Tulehmo, Lucas Väyrynen, Felipe Aspegren ja pelikiellossa oleva Anton Popovitch. Kysymysmerkkejä ovat Noel Hasa, Jorginho ja Roope Riski. EIF-ottelusta sivussa ollut Vincent Ulundu palaa kokoonpanoon.

Hakan pelaajatilanne on entisellään, sillä poissa on vain Liam Hughes.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Karstila Juhani
AET 2: Vihreävuori Riku
4.ET: Vuorinen Juuso


Ilves - FC Haka Tammelan stadionilla 17.5. kello 20.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Hakan verkkosivut
Lisää uutisia