AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 21.5.2024

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

Kuva: Jimi Soinila

Perjantaina Pirkanmaan derbyn murskalukemin nimiinsä vienyt Ilves metsästää viidettä peräkkäistä voittoaan, kun FC Inter saapuu keskiviikkona keltavihreiden vieraaksi Tammelan stadionille.

Ilves ja FC Inter kohtasivat sarjakauden alla sekä Liigacupissa että harjoitusottelussa, joissa turkulaiset olivat kummassakin vahvempia. 9.3. Tammelan Stadionilla pelattu Liigacupin välierä päättyi Interin 0–1-vierasvoittoon, jossa voittomaalin teki toisella jaksolla Jean Botué. Viikkoa myöhemmin Turussa pelatun harjoitusottelun loppulukemat olivat 2–0 kotijoukkueen eduksi.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen odottaa turkulaisilta nytkin kovaa vastusta.

– ⁠Interillä on ollut tuloksellisesti vaikea alkukausi, mutta heidän pelaamisessaan on paljon hyvää. Erityisesti Inter on pystynyt luomaan hyökkäysuhkaa ja maalintekopaikkoja. Ottelu on meille varmasti yksi kovimpia haasteita tähän mennessä, mutta haluamme jatkaa voittojen tiellä kotona, Rantanen pohtii Ilveksen verkkosivuilla.

Korttitilin täyttymisen takia viime ottelun sivussa ollut Anton Popovitch on jälleen Ilveksen valmennuksen käytettävissä ja myös Jorginho sekä Felipe Aspegren palaavat kokoonpanoon. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Matias Kivikko-Arraño, Noel Hasa, Lucas Väyrynen ja Arttu Tulehmo.

Inter lähtee hakemaan kurssin käännöstä tuloksellisesti haastavamman jakson jälkeen, kun Inter-EIF-kotiottelun voiton jälkeen joukkue on jäänyt kolmessa edellisessä ottelussa pisteittä. Interin Mikael Almen tietää millä keinoin pitää Ilves poissa vaara-alueilta.

- Olemme käyneet boksipuolustamista läpi ja siinä meidän pitää olla tosi hyviä. Pidetään vastustaja pois meidän boksista ja mennään lujaa vastustajan boksiin, niin se on aika tärkeää.

Interin rivistöistä ovat varmuudella sivussa maalivahdit Eero Vuorjoki ja Ville Seppä sekä keskikentältä Kevin Jansen.


Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Silén Eetu
4.ET: Mäkinen Kalle


Ilves - FC Inter Tammelan stadionilla keskiviikkona 22.5. kello 20.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia