AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 1.6.2024

Ennakko: EIF-VPS

Ennakko: EIF-VPS

Kuva: Patric Westerlund / EIF

EIF isännöi viikonlopun kierroksen päätteeksi pelattavassa ottelussa kärkisijoilla kamppailevaa VPS:aa.

VPS hakee vieraskentältä janoisesti voittoa pysyäkseen liigan kärkipaikalla, kun taas jumbosijalla oleva EIF pyrkii saavuttamaan ensimmäisen voittonsa kaudella 2024.

Joukkueet ovat sarjataulukon vastakkaisissa päissä, mutta EIF ei aio antaa vaasalaisille mitään ilmaiseksi sunnuntaina.

- VPS tulee vierailemaan "meidän kotiimme" ja me yritämme tehdä vierailun niin epämukavaksi kuin mahdollista – toki VPS on muuten tervetullut. Aiomme taistella kolmesta pisteestä, EIF-maalivahti Ramilson Almeida sanoo.

Sunnuntain kohtaamista ennakoiva VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kokee sarjanousija EIF:n nousun olevan virkistävää liigan kannalta, ja mainitsee, ettei tammisaarilaisia tule aliarvioida joukkueen alkukauden haasteista huolimatta.

- Hienoa, että pienen paikkakunnan perinteikäs seura on noussut liigaan. Tammisaari kuuluu tällä kaudella ns. eksoottisiin pelipaikkoihin, ja matkaamme sinne sunnuntaina innolla.

- Kyllähän moni joukkue on ollut meitä vastaan vaikeuksissa, kun olemme päässeet pelaamaan oman näköistämme peliämme hyvin. EIF:llä on ollut nyt hankalaa, ja joukkueen liigataival ei ole alkanut ruusuisesti. Varmasti kenttäremontti ja vieraissa pelaaminen sekä harjoitteleminen ovat vaikeuttaneet EIF:in matkaa alkukaudella, joten lähtökohdat eivät ole olleet ideaalit. Meillä ei ole kuitenkaan varaa lähteä soitelleen sotaan sunnuntaina, ja se on päivän selvä. Jokainen ottelu tässä sarjassa on tiukka, Nuorela huomauttaa.

EIF:llä voittosarake näyttää tosiaan vielä nollaa kahdeksan pelatun ottelun jälkeen, mutta tunnelma joukkueessa on korkealla.

- Harjoituksissa on erittäin hyvä henki. Kaikki ottavat kaiken irti itsestään ja kaikkia haluavat voittaa ottelun, Almeida kertoo.

- Me olemme kuin iso perhe. Puremme hampaat yhteen ja kaikki tukevat toisiaan.

VPS on kohdannut EIFin viimeksi Ykkösen kaudella 2021. Sen kauden joukkueesta nykyisen ryhmän vahvuuteen kuuluu useampi pelaaja, joka kertoo joukkueen huolella rakennetusta rungosta sekä jatkuvuudesta.

- Olemme pitkään puhuneet siitä, että olemme pystyneet pitämään pitkän projektimme runkoa hyvin kasassa. Joka vuosi on liikehdintää, mutta ydin on pysynyt samana, ja se on se kivijalka, jonka varaan olemme pystyneet rakentamaan, Nuorela summaa.

Erotuomari Manninen Joona
AET 1 De Casseres Christian
AET 2 Karstila Juhani
4.ET Antamo Dennis

EIF - VPS Ekenäs Sparbank Arenalla sunnuntaina 2.6. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: EIF:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia