AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 7.6.2024

FC Hakan Andy Smith iloitsi nollapelistä – ”Teki hyvää itseluottamukselle”

FC Hakan Andy Smith iloitsi nollapelistä – ”Teki hyvää itseluottamukselle”

FC Haka piti IFK Mariehamnin aisoissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka nappasi kotonaan 2-0-voiton IFK Mariehamnista. Koskilaisten ykkösnimet ottelussa olivat molemmat maalit iskenyt Evangelous Patoulidis sekä nollapelin torjunut maalivahti Anton Lepola.

FC Hakan päävalmentaja Andy Smith oli tehnyt pienen taktisen muutoksen otteluun vaihtamalla Elias Mastokankaan ja Patoulidisin laidat päikseen alkukauteen verrattuna. Muutos oli onnistunut, sillä Patoulidis iski molemmat maalinsa ajamalla laidalta sisään ja täräyttämällä pallon yläkulmaan.

– Havaitsimme viikolla harjoituksissa, että molemmat ajoivat ristikkäisiltä laidoilta hyvin sisään vetopaikoille, joten päätimme kokeilla vaihtaa pelipaikkoja tähän otteluun, Smith taustoitti muutosta Hakan verkkosivuilla.

Patoulidisin lisäksi Hakan sankareihin lukeutui Lepola, joka esitti ottelussaparikin paraatipelastusta.

– Hän teki sen, mitä maalivahdin pitääkin, Smith virnisti, mutta myönsi toki Lepolan pelanneen huippuottelun.

Lepolan lisäksi päävalmentaja oli tyytyväinen koko joukkueen esitykseen.

– Etenkin ensimmäinen jakso oli meiltä erittäin hyvä. Siinä oli paljon hyviä elementtejä ja kontrolloimme peliä erittäin hyvin. Toisella jaksolla vastustaja loi painetta, mutta tarvittava työ oli tehty ensimmäisellä jaksolla ja meidän piti vain pitää pelin ohjat käsissämme.

– Meillä oli toki mahdollisuus iskeä enemmänkin maaleja ensimmäisellä jaksolla, mutta sitäkin tärkeämpää oli pitää oma pää puhtaana, se teki hyvää itseluottamukselle.

– Ja yleisesti ottaen kolme pistettä on se mikä merkkaa ja sen tänään otimme, Smith kertasi.

Lisää uutisia