AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 18.6.2024

Ennakko: FC Lahti-Gnistan

Ennakko: FC Lahti-Gnistan

Kuva: Juha Tamminen

Keskiviikko on pelipäivä ja Hiihtiksellä juhlitaan juhannusetkoja. Etkoille yöttömän yön otteluun FC Lahti saa vieraakseen IF Gnistanin.

Kotijoukkue FC Lahti on keskellä härkäviikkoa. Viime keskiviikkona Lahti vieraili AC Oulun luona pohjoisessa. Sunnuntaina lahtelaiset vierailivat Suomen Cupissa Ykkösessä pelaavan Espoon Palloseuran kotona Espoonlahdessa, Lahti kierrätti ottelussa pelaajistoaan rajusti. Molemmat ottelut päättyivät 2-2, tosin cupin koitoksen lahtelaiset voittivat rangaistuspotkuilla.

Viime keskiviikon paikallisottelu ei sujunut Gnistanilta suunnitelmien mukaisesti. Jo alkuminuuteilla maalin makuun päässyt HJK vei ottelun lopulta tylysti 0-4. Selvänumeroisesta tappiosta huolimatta myös Gnistanilla oli paikkansa maalin tekoon ja lukemat eivät aivan täysin kuvaa ottelun tapahtumia.

Lahti on saanut kahdessa ottelussa hiljalleen maalihanoja auki ja hyökkäyspää on saanut pieniä onnistumisia. Samoja onnistumisia Lahti lähtee hakemaan myös yöttömän yön ottelussa. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa, että joukkue jättää kaikkensa kentälle ennen lyhyttä juhannustaukoa.

– Edellisestä liigaottelusta saimme Oulusta yhden pisteen matkaan. Cup-juna jatkui ja siitä on menty eteenpäin. Nyt olemme seuraavassa, ennen juhannustaukoa olevassa ottelussa, jossa haluamme laittaa kotiyleisön edessä kaikkemme likoon. Haluamme napata kolme pistettä.

- Olemme fokusoituneet energiseen ja kaikkensa antavaan FC Lahteen cup-ottelun jälkeisinä päivinä. Pelaajat ovat vastaneet hyvin harjoituskentällä, Lindberg ennakoi.

Gnistan ja FC Lahti mittelivät voimiaan jo kertaalleen kesäkuun alussa Oulunkylässä. Tuolloin Gnistan pelasi erityisesti ensimmäisen puolituntisen todella vahvasti ja Joakim Latosen iskemää avausmaalia voitiinkin pitää täysin ansaittuna. FC Lahti kuitenkin kuittasi tasoituksen lähes välittömästi, mikä sai Gnistanin pelin sekaisin. Kipinä kuitenkin selvisi vaikeasta vaiheestaan ja käänsi ottelun voitokseen toisella nelivitosella Latosen illan toisella osumalla.

Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti ennakoi jälleen kerran tiukkaa koitosta.

- Lahti on osoittanut piristymisen merkkejä, he meinasivat voittaa Oulussa ja ovat cupissa jatkossa. Meidän pitää saada maksimaalinen suoritus kehiin, olla hölmöilemättä ja toivoa, että onni on myötä.

FC Lahden pelaajista Riku Selanderin ja Samuel Pasasen korttitilit täyttyivät Oulussa, joten keskikentän kaksikko on sivussa keskiviikon ottelusta. Lisäksi varmasti sivussa ovat Bubacar Djaló, Topias Inkinen ja Daniel Koskipalo.

Gnistanin terveystilanne on paranemaan päin, sillä Roman Eremenko ja pidempään sivussa ollut Vertti Hänninen ovat hiljalleen palailemassa kokoonpanoon. Heidän pelikuntonsa selviää vasta lähempänä ottelua. Heidän lisäkseen myös pikkuvaivoista kärsineen Jukka Raitalan pelikunto on kysymysmerkki ja selviää vasta ottelupäivänä.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Vihreävuori Riku
4.ET: Sugulle Abdirahman


FC Lahti - Gnistan Lahden stadionilla keskiviikkona 19.6. kello 21.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, Gnistanin verkkosivut
Lisää uutisia