AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 27.6.2024

Ennakko: AC Oulu-KuPS

Ennakko: AC Oulu-KuPS

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu kohtaa perjantai-illan ottelussa KuPSin Raatin aurinkoisella stadionilla.

Voitokkaan Suomen Cup matkan jälkeen katseet käännetään AC Oulussa Veikkausliigaan ja vastassa on sarjassa kakkosena majaileva Kuopion Palloseura. Edellisessä kohtaamisessa kyyti oli kylmää Kallaveden äärellä, kun kotijoukkue voitti silloin 4-1. Keltamustat ovat edelleen voittamattomia oululaisille, joten kaikki pisteet kelpaisi vähintään tilastojen sievistelemiseksi, mutta totta kai voitto on aina tavoitteena.

AC Oulun uusi päävalmentaja Konstantinos Bratsos sai tiistaina hyvän alun joukkueen peräsimessä, kun VJS taipui Suomen Cupissa. Nyt edessä on kuitenkin vielä kovempi testi, kun vastassa on oman sarjan ehdoton huippujoukkue. Puolustaminen ja sen parantaminen ovat varmasti avainasioita, joihin odotetaan muutosta joukkueessa ja Raatin lehtereillä.

- Ensinnäkin voitto ja jatkopaikka cupissa oli hyvä asia ja kopissa näkyi positiivisia ilmeitä, se on hyvä myös perjantaita ajatellen, AC Oulun tuore päävalmentaja Bratsos toteaa.

Vastustajan osalta Bratsosilla ei ole mitään muuta kuin hyvää sanomista, mutta samalla hän uskoo, että KuPS on horjutettavissa.

- KuPS on erittäin hyvä joukkue ja taktisesti myös hyvä. Kaikilla joukkueilla on kuitenkin heikot kohtansa ja meidän on pystyttävä käyttämään ne hyväksi.

- Varmasti edessä on taktinen ottelu. Meidän pitää pystyä estämään KuPS:n vahvuudet ja meidän pitää sitten käyttää omaa osaamistamme ja omat paikkamme hyväksi, Bratsos miettii.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa, että edelliseen kohtaamiseen ei kannata ihan liikaa enää tässä kohti paneutua.

- Kohtaamme Oulun jo viidettä kertaa tänä vuonna, mutta tämä ottelu eroaa selkeästi aiemmista, koska Oulun valmennus on vaihtunut, kertoo "Honsu".

- Näimme VJS-ottelun, mutta se ei varmastikaan kertonut täyttä totuutta. Meidän täytyy siis olla varuillamme, mutta oma pelaamisemme on tärkeintä, jatkaa Honkavaara.

Laivastonsinisilläkin on nyt otteluruuhka käsissä ja aikaa yhteisiin intensiivisiin harjoituksiin on vähän, joten mitään isompaa pelitavallista muutosta ei varmasti keritä ajaa joukkueeseen tällä aikataululla. Positiivisia asioita on varmasti lupa odottaa, kun joukkueessa on ilmapiiri selvästi parantunut ja pelaajat varmasti ovat sitä myötä vastaanottavaisempia. Perjantai on ensimmäinen testi siihen, missä todellisuudessa mennään tällä hetkellä.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: Hyvönen Heini
4.ET: Väärälä Joakim


AC Oulu - KuPS Raatin stadionilla perjantaina 28.6. kello 20.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia