AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 27.6.2024

Ennakko: FC Inter-VPS

Ennakko: FC Inter-VPS

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter pelaa viikon toisen kotiottelunsa perjantaina 28.6., kun Veritas Stadionille vieraaksi saapuu Vaasan Palloseura.

Molemmilla joukkueillaan on käynnissä kahden ottelun viikko, kun molemmat joukkueet pelasivat Suomen Cupin 6. kierroksen ottelunsa tiistaina. Inter eteni kahdeksan parhaan joukkoon kukistamalla Miesten Kakkosessa pelaavan Grankulla IFK:n Veritas Stadionilla maalein 6-1. VPS:n tie Suomen Cupissa katkesi puolestaan Seinäjoella, kun SJK eteni otteluparista jatkoon maalein 5-1.

Inter ja VPS kohtasivat toisensa 27.5. Vaasassa, jolloin VPS oli vahvempi maalein 3-1.

- VPS on hyvä joukkue ja siellä emme etenkään ensimmäisellä jaksolla pelanneet niin hyvin, mutta toinen oli parempi. Tiedämme miten VPS pelaa ja haemme nyt voittoa, Inter-puolustaja Derik Osede peilaa menneeseen.

- Meidän täytyy puolustaa hyvin ja olla vahvoja molemmissa bokseissa, sillä VPS vahva siellä. Meidän täytyy pitää kiinni pelisuunnitelmasta ja silloin meille on minusta hyvä mahdollisuus voittaa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela uskoo Interin olevan itsevarmempi mitä joukkueiden viime kohtaamisessa Vaasan Hietalahdessa. Vepsun vaikeammalle jaksolle puolestaan Nuorela ei kuitenkaan anna ainakaan vielä sen suurempaa huolenaihetta.

- Interin itseluottamus on varmasti parempi nyt mitä viimeksi kohdatessamme, sillä alkuun heillä oli vaikeaa. Pelillisesti Inter on kuitenkin mielestäni pelannut hyvin alkukaudesta asti. He kuitenkin lähtevät perjantain matsiin hieman rennommalla fiiliksellä mitä viimeksi, koska joukkue on saanut muutaman hyvän tuloksen viime aikoina.

- Suomen Cupista putoamisen lisäksi liigassa olemme pelanneet kolme tasuria peräkkäin, joten ehkä se on ollut vähän mollivoittoista, vaikka emme sarjassa ole hirveästi hävinneetkään. Kolme tasapeliä peräkkäin voi kuulostaa katastrofilta, koska olemme olleet sarjan kärkipaikoilla koko kauden ajan. Hassu tilanne, Nuorela hymyilee.

VPS:aa vastaan Interin kokoonpanossa ei nähdä keskikentällä Kevin Jansenia. Lisäksi maalivahti Eetu Huuhtanen on sivussa pelikiellon vuoksi.

Nuorela kertoo, että VPS:n kokoonpanoon on odotettavissa muutamien pelaajien paluuta. Nuorelan mukaan joukkue on valmistautunut perjantain ottelua varten pitkälti panostaen oman pelin harjoittamiseen, ja kohtaa Interin laadukkaalla ryhmällä.

- Positiivista on se, että saamme todennäköisesti pelaajia takaisin kokoonpanoomme, joten loukkaantumisten suhteen tilanne on ihan hyvä. Muutamia on edelleen pois, mutta poisputoamisia on aina. Tällä hetkellä näyttää, että Pedro Justiniano sekä Prosper Ahiabu ovat käytettävissä. Myös Joonas Vahteran paluu alkaa näyttämään hyvältä.

- Pyrimme saamaan perjantaina hyvän vireen päälle. Uskomme kovasti omaan tekemiseemme, emmekä ole muuttamassa mitään radikaalia, Nuorela tuumaa.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: De Casseres Christian
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Notash Pouria


FC Inter - VPS Veritas Stadionilla perjantaina 28.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia