vko.26 // 28.6.2024

Interille arvokkaat pisteet (FC Inter-VPS 3-1)

Kuva: Tara Jaakkola

VPS vastaanotti kylmän suihkun vieraskentällä perjantai-illan Veikkausliigakierroksella, kun FC Inter toimi Raidalle tylynä isäntänä 3-1 lukemin.

Ensimmäinen puoliaika sujui VPS:n osalta kylmästi. Alkuvihellyksen jälkeen Inter otti vahvasti pelissä kuskin paikan, ja ei kulunut kauaa, kun pallo tuli noukkia VPS:n verkon perukoilta. Heikosti puolustetussa erikoistilanteessa Luka Kuittinen sai tällätä pallon maaliin hyvin avoimelta tontilta Florian Krebsin syötöstä, ja Vepsun oli haettava uutta tuulta keskipisteen kautta vain 11 minuutin pelin jälkeen.

Pian VPS sai tarjottimelleen lisää ongelmia, kun epäonnekas käsivirhe Raidan omassa boksissa ohjasi pallon oikeutetusti pisteelle. Yhdentoista metrin kuolemanlaukauksessa Jean Botue ei epäröinyt laukoen pallon päättäväisesti Vepsu-maalin vasempaan alakulmaan. 25 minuutin jälkeen ottelu oli jo 2-0 kotijoukkueelle, eikä Raita ollut saanut aikaiseksi vielä ainuttakaan vaarallista maalintekotilannetta.

Tämä trendi myös jatkui pitkälti koko ensimmäisen jakson ajan. Nelivitosen tilastot olivat karua katseltavaa, eikä Vepsu päässyt palloon Interin laadukkaan prässin ja pelinrakentamisen seurauksena. Tauolle siirryttiin turkulaisten 2-0 johdossa.

Toisen jakson alkaessa suora palaute oli selvästi annettu Vepsun kopissa, ja täten myös joukkue pysyi pallossa pidempiä jaksoja verrattuna ensimmäiseen puoliaikaan. Tämä ei kuitenkaan näyttänyt johtavan mihinkään Raidan jäädessä Interin prässin alle.

VPS sai paineen viimein luotua kotijoukkueen päätyyn, ja se tuottikin pian tulosta Gleofilo Vlijterin kaventaessa tilanteeksi 2-1 ampumalla pallon Inter-maalin oikeaan alakulmaan boksin ulkoreunalta 76. minuutilla. Tämä lohtu jäi lyhytikäiseksi Interin niitatessa Djoully Nzokon osumalla taululle 3-1 lukemat nopeasta vastahyökkäyksestä muutamaa minuuttia myöhemmin. Tämä osoittautui Vepsulle liian kovaksi kaulaasi, eivätkä vieraat kyenneet nousemaan Interin rinnalle jäljellä olevien minuuttien kuluessa loppuun.