AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2024

Ennakko: Gnistan-EIF

Ennakko: Gnistan-EIF

Kuva: Juha Tamminen

Paluuta voittojen tielle hakeva Gnistan kohtaa sunnuntaina EIF:n tärkeässä ottelussa.

Ennen keskikesän juhlaa pelattu Yöttömän yön kierros ei tuonut lisäystä Gnistanin voittosarakkeeseen, sillä pisteet menivät FC Lahden kanssa jakoon todella vaiherikkaan ja maalirikkaan ottelun päätteeksi 3-3 lukemin.

Voitottoman putken katkaisun lisäksi Gnistan metsästää sunnuntaina revanssia EIF:stä, joka voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen kotonaan 1-0 lukemin. Tammisaaressa nähtiin tasainen ottelu, jota Gnistan hallitsi hienokseltaan. Ainoasta maalista vastasi kuitenkin loppuminuuteilla EIF:n Lucas Kaufmann rangaistuspotkusta.

Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti korostaa, että sunnuntaina kentällä on nähtävä aktiivinen ja intensiivisesti pelaava Gnistan.

- On palauduttu ja harjoiteltu muutamia kehityskohteitamme. Meillä on hyvä vire joukkueessa ja olemme valmiita sunnuntaina!

- Hyvillä mielin lähdetään haastamaan EIF:iä. EIF puolustaa hyvin, puolustaa pallolla, kalastaa vapaapotkuja, pelaa aikaa ja yrittää luoda erikoistilanteista maalipaikkoja. Tällaiset haasteet meidän on selätettävä omalla intensiivisellä pelaamisella, sanoo Leppälahti.

Keskiviikkona EIF pelasi Suomen Cupin ottelun käytännössä ykkösmiehistöllään, joten selkeä lepoetu on Gnistanin puolella. Edellisessä ottelussa punaista korttia katsellut Abdoulaye Kante on sivussa kokoonpanosta pelikiellon vuoksi.

EIF:n itseluottamus sunnuntain ottelun alla on kuitenkin kunnossa, mikäli ratkaisvan rangaistuspotkun cupin ottelussa HJK:n verkkoon laukonutta Kalle Katzia on uskominen.

- Voitimme Gnistanin edellisessä kohtaamisessamme ja [viikolla] pelasimme hyvin HJK:ta vastaan. Minusta tämä näyttää lupaavalta, Katz totesi Västra Nylandille.

Gnistan saa toivotun vahvistuksen kokoonpanoonsa, sillä 2,5 kuukautta loukkaantumisen takia sivussa ollut Vertti Hänninen on toipunut pelikuntoon. Hänen lisäkseen kokoonpanossa nähdään jälleen myös Roman Eremenko. Lahti-pelin huilannut Jukka Raitala on todennäköisesti kokoonpanossa, mutta hänen pelikuntonsa selviää lopullisesti vasta lähempänä ottelua.

Hyökkääjä Jonas Enkerudin nivus on vihoitellut viime aikoina, joten hän saattaa joutua huilaamaan jonkin aikaa. Todennäköisesti sivussa kokoonpanosta on myös Pauli Katajamäki pikkuvaivojen vuoksi. Viikolla sairastelleen Teemu Penninkankaan pelikunto on vielä toistaiseksi arvoitus.

EIF:lta on pelikieltoisen Kanten lisäksi sivussa cupin ottelussa polvensa loukannut Lucas Forsten-Kaufmann.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Reitala Oliver

Gnistan- EIF Mustapekka Areenalla sunnuntaina 30.6. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, Västra Nyland, EIF:n verkkosivut
Lisää uutisia