AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2024

SJK nousi jakamaan kärkisijaa (SJK-FC Haka 2-1)

SJK nousi jakamaan kärkisijaa (SJK-FC Haka 2-1)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Seinäjoen Jalkapallokerho juhli lauantaina OmaSp Stadionilla, kun SJK kaatoi FC Hakan ja nousi 25 sarjapisteeseen.

FC Haka tuli otteluun vahvalla pelisuunnitelmalla ja onnistui alussa tukkimaan tilat mallikkaasti, mutta kun SJK:n kone alkoi puskuttaa täysillä, valkeakoskelaiset ajautuivat ongelmiin.

Maltilla pallon kanssa pelannut Kerho alkoi luoda todellista painetta ensimmäisen vartin jälkeen, mutta ensimmäistä huipputonttia odoteltiin puolen tunnin paikkeille. Tuomas Kaukua pääsi kokeilemaan oikealta puolelta läheltä maalia, mutta Hakan puolustus blokkasi SJK-hyökkääjän kudin kulmapotkuksi. Markus Arsalo sai puolestaan tontin kulman jälkitilanteesta, mutta keskikentän raatajan laukaus epäonnistui ja oli helppo poimittava Haka-vahti Anton Lepolalle.

Lepola oli kuitenkin voimaton muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Babacar Fati haastoi boksissa ja laittoi tarkan matalan syötön Jaime Morenolle, jolla oli helppo työ siirtää peliväline sisään. Moreno on nyt viiden ottelun maaliputkessa, kun mukaan lasketaan Suomen Cupin pelit. Näissä otteluissa hän on tehnyt yhteensä kuusi täysosumaa.

SJK osui vielä toistamiseen ennen taukoa. Tällä kertaa Dario Naamo haastoi vahvasti oikealta ja lähetti näyttävän keskityksen taaksepäin Fatille, joka laukoi pallon alakulmaan suoraan ilmasta.

Laadukkaan hyökkäyspelaamisen lisäksi Kerho esitti vahvaa puolustuspeliä, sillä vieraat loivat avausjaksolla vain yhden kelvollisen maalintekopaikan. Roope Paunio kuitenkin selvitti Elias Mastokankaan yrityksen.

Haka tuli toiselle jaksolle aiempaa hyökkäysvalmiimpana, ja takaa-ajo lähti toden teolla käyntiin 57. minuutilla, kun Nicolas Dantas pääsi puskemaan vieraiden avausmaalin. Kerho kuitenkin vastasi Hakan rynnistykseen väkevällä puolustuspelaamisella, mikä jätti Hakan takaa-ajon puolitiehen. Valkeakoskelaisten viimeinen huippupaikka syntyi 64. minuutilla, jolloin Oliver Whyte kokeili muutamasta metristä, mutta Paunio torjui tilanteen kulmaksi.

SJK:llakin oli pari hyvää paikkaa toisella jaksolla. Parhaat paikat tulivat Rasmus Karjalaiselle ja Valentin Gascille maalin edustalla, mutta kummankin yritykset painuivat ohi maalin.

Lisää uutisia