vko.26 // 30.6.2024

EIF haki pisteet Oulunkylästä (Gnistan-EIF 1-2)

EIF haki tärkeät pisteet Gnistanilta. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Gnistan kärsi kirvelevän 1-2 tappion EIF:lle sunnuntaina ja tuloksen myötä sarjataulukon peräpää tasoittui huomattavasti.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui odotetun tasaisissa merkeissä. Gnistanin Roman Eremenko pääsi kokeilemaan kaukolaukausta ottelun vanhennuttua noin 23 minuuttia, mutta vieraiden maalivahti Ramilson Almeida torjui laukauksen melko vaivattomasti.

Vauhdikkaisiin vastaiskuihin satsannut EIF sai hyvän otteen pelistä puolen tunnin molemmin puolin. Muutamasta vieraiden luomasta tilanteesta Gnistan selvisi vielä säikähdyksellä, mutta lopulta EIF pääsi juhlimaan ottelun avausmaalia ottelun 35. minuutilla. Jiri Kosken avauspotku epäonnistui pahemman kerran osuen Joakim Latosen selkään, josta pallo pomppi Arjan Kabashin jalkaan ja tämä siirsi pallon maaliin.

Tukalaan tappiotilanteeseen ajautunut Gnistan sai peliinsä uutta virtaa ja loppuminuutit mentiinkin enemmän tai vähemmän Gnistanin hallinnassa. Useista erikoistilanteista huolimatta kunnon maalipaikat loistivat poissaolollaan eikä palloa päästy kaivamaan vieraiden maaliverkoista. Erotuomarin määräämällä lisäajalla Gnistan loi hienon nopean hyökkäyksen oikealta laidalta, mutta Saku Heiskasen laukauksesta oli sihti kateissa. Tauon viettoon siirryttiin EIF:n 0-1 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi todella räväkän alun, sillä ensimmäisellä puoliajalla maaliverkkoa heiluttanut Arjan Kabashi joutui katselemaan punaista korttia jo 46. minuutilla. Kabashi rikkoi alimpana pelaajana läpiajoon karkaamassa ollutta Benjamin Tataria eikä tuomari Antti Munukalla ollut muuta mahdollisuutta kuin näyttää punaista korttia. Tilanteesta seurannut vapaapotku rangaistusalueen kaarelta kuihtui kasaan tuloksettomana.

Tästä lähtien pelin juoni oli selvä. Gnistan painostaa ja EIF puolustaa. Benjamin Tatarilla ja Roman Eremenkolla oli huippupaikat rangaistusalueella, mutta tilanteet kuihtuivat kasaan tuloksettomina. Gnistan piti palloa, mutta vieraiden matalalla pelaavan puolustuslinjan murtamisessa oli suuria hankaluuksia. Kuin varkain pääsi EIF iskemään nopeasta vastaiskun päätteeksi. Emil Pallas ohitti Jiri Kosken ja sijoitti pallon pienestä kulmasta verkkoon.

Yllättävän takaiskun jälkeen Gnistan vaikutti kohtaloonsa alistuneelta. Hyökkäyspelaaminen oli aivan liian hidasta vieraiden tiiviin puolustusmuurin murtamiseen. Vertti Hänninen pääsi kerran laukomaan hyvästä paikasta, mutta pallo kolahti ainoastaan yläristikkoon.

Yliajalla Gnistan löysi jostain voimaa loppukiriin. Latonen murtautui rangaistusalueelle ja pelasi pallon maalille, Elias Äijälä tuikkasi lähietäisyydeltä pallon kohti maalia ja peliväline päätyi lopulta maaliin Almeidan käsien kautta.

Kavennusosuma toi uutta virtaa keltaisten otteisiin ja ottelun viimeiset minuutit olivatkin kotijoukkueen vahvaa painostusta. Kunnon maalipaikkoja Kipinä ei kuitenkaan kyennyt luomaan, joten EIF nappasi kolme pistettä mukaansa Oulunkylästä.