AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2024

AC Oulu lainasi hyökkääjän Allsvenskanista - "Tuo vaihtoehtoja ja juonikkuutta"

AC Oulu lainasi hyökkääjän Allsvenskanista - "Tuo vaihtoehtoja ja juonikkuutta"

Kuva: Iitu Lehtonen

Hyökkääjä André Al-Sanati saapuu lainalle Ruotsin Allsvenskanin Siriuksesta AC Ouluun loppuvuodeksi. Sopimuksessa on ostomahdollisuus, jossa seuralla ja pelaajalla on optio.

Ouluun saapuva 24-vuotias hyökkääjä saapuu Ruotsin korkeimmalta sarjatasolta, jossa hän on pelannut uppsalalaisessa Siriuksessa. Tänä vuonna esiintymiset mustasinisessä peliasussa ovat jääneet vähemmälle ja pelejä on kertynyt vain kuusi. Viime kaudella Al-Sanatille kertyi 20 esiintymisestä perinteikkään Siriuksen riveissä, mutta loppukaudesta peliaika jäi vähemmälle. Meneillään olevalla sesongilla laitahyökkääjä on tehnyt kaksi maalia Ruotsin Cupissa ja edelliskesänä maaleja syntyi pääsarjassa kolme.

- Ajatukseni AC Oulusta ovat erittäin hyvät. Toivon, että pelimme alkaa parantumaan ja saamme hyviä tuloksia tulevalla kaudella. Toivon, että voimme alkaa voittamaan enemmän pelejä ja pelata hyvää jalkapalloa. Annan 100 % jokaiseen harjoitukseen ja peliin AC Oulun puolesta, André Al-Sanati kertoo mietteistään AC Oulusta.

Ruotsissa syntynyt ja kasvanut Al-Sanati on nopea ja taitava vasenjalkainen laitahyökkääjä. Myös Irakin kansalaisuuden omaava hyökkääjä on kuulunut Ruotsin poikamaajoukkueissa kävijöihin, mutta aikuisiällä hän on pelannut yhden ottelun Irakin paidassa ystävyysottelussa Intiaa vastaan.

- Kun kuulin AC Oulun kiinnostuksesta, minulle tuli hyvä olo. Minusta tuntuu, että se sopii molemmille osapuolille. AC Oulu on erittäin mukava seura, jolla on hyviä tavoitteita.

- Pelaajana tavoitteeni on tietysti kehittyä joka päivä ja auttaa joukkuettani kaikin mahdollisin tavoin koko ajan. Tavoitteeni tälle kaudelle on auttaa AC Oulua niin paljon kuin mahdollista voittamaan jokainen peli. Se on päätavoitteeni, lisää Al-Sanati sopimuksen synnystä sekä omista tavoitteistaan seurassa.

Tukholmalaisen Hammarbyn kasvatilla on kokemusta Ruotsin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta enemmän kuin pääsarjasta. Superettanissa hänelle on kertynyt 68 ottelua, joissa on syntynyt yhdeksän maalia. Parhaalla kaudellaan 2022 AFC Eskilstunan riveissä Al-Sanati iski kuusi maalia ja kirjautti lisäksi seitsemän syöttöä.

- André tuo meidän hyökkäykseen lisää vaihtoehtoja ja tietynlaista juonikkuutta. Hän on erittäin hyvässä kunnossa, joten hänellä on valmius saman tien pelaamiseen. Olen erittäin iloinen, että kaikkien osapuolten kesken päästiin yhteisymmärrykseen Andrén lainaamisesta AC Ouluun loppuvuodeksi. Kaiken mennessä hyvin Andrén näkeminen Laivastonsinissä ensi kaudellakin on mahdollista.

- Kiitokset varsinkin Siriuksen urheilutoimenjohtajalle Jonathan Ederströmille sujuvasta yhteistyöstä, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

Lisää uutisia