AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2024

Ilves vahvisti takalinjojaan - nigerialaispuolustajalla laaja kokemus Euroopan sarjoista

Ilves vahvisti takalinjojaan - nigerialaispuolustajalla laaja kokemus Euroopan sarjoista

Kuva: Jimi Soinila

Ilves on solminut pelaajasopimuksen 25-vuotiaan nigerialaispuolustaja Joshua Akpudjen kanssa.

Suomeen saapunut puolustaja liittyy välittömästi Ilvekseen joukkueen vahvuuteen. Akpudje siirtyy Suomen kentille pelattuaan viimeksi Georgian liigan Dinamo Tbilisissä.

Nigerian Lagosissa syntynyt Akpudje saapuu vahvistamaan Ilvestä ja tuomaan leveyttä joukkueeseen. 25-vuotias puolustaja on ammattilaisurallaan ehtinyt keräämään kokemusta jo Euroopan sarjoista. Latvian, Liettuan, Tšekin ja Georgian pääsarjojen ja Dinamo Tbilisissä vietetyn ajan jälkeen Suomeen jatkanut Akpudje on innoissaan uuden sopimuksen synnyttyä.

– On hienoa olla Suomessa. Tampere on upea kaupunki ja stadion on kaunis. Tiedän myös, että monet nuoret pelaajat ovat onnistuneet täällä. Nyt minä pääsen näyttämään täällä parastani ja antamaan jotain joukkueelleni ja sen kannattajille.

192-senttinen puolustaja sanoo olevansa kentällä johtajatyyppiä.

– Tykkään ottaa vastuuta. Pelaan joukkueelleni ja pyrin antamaan kaikkeni joka hetki.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula kertoo Akpudjen tuovan lisää variaatioita sekä vahvistusta joukkueen alakertaan.

– Samba Bengan ja Felipe Aspegrenin pitkäaikaisloukkaantumisten myötä kaipasimme vahvistusta puolustukseen. Joshua Akpudje on fyysisesti vahva ja kamppailuvoimainen pelaaja, jolla on jo suhteellisen paljon kokemusta eurooppalaisesta jalkapallosta. Hän tuo kaivattua syvyyttä puolustuslinjaamme ja pelaajaprofiililtaan hieman erilaisen vaihtoehdon valmennuksen käyttöön.

Lisää uutisia