AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 17.7.2024

HJK vahvisti maalivahtiosastoaan - hollantilainen Thijmen Nijhuis siirtyy Utrechtista

HJK vahvisti maalivahtiosastoaan - hollantilainen Thijmen Nijhuis siirtyy Utrechtista

Kuva: Mira Lönnqvist

25-vuotias hollantilaismaalivahti Thijmen Nijhuis ja HJK ovat tehneet vuoden 2025 loppuun ulottuvan sopimuksen, joka sisältää option yhdestä lisävuodesta.

Nijhuis liittyy HJK:n joukkueharjoituksiin torstaina.

– Thijmen on parhaassa iässä oleva veskari: Nuori mutta jo kokenut. Hänellä on kokemusta Hollannin pääsarjoista ja on pelannut myös Hollannin nuorisomaajoukkueissa, U21-ikään asti. Thjimen on hyvä persoona, sosiaalinen ja fiksu kaveri. Erityisen vaikutuksen meihin teki hänen halunsa tulla juuri Klubiin ottamaan seuraava steppi urallaan, kuvailee päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

197-senttinen Nijhuis on hollantilaisen suurseuran FC Utrechtin kasvatti.

– Olen edustanut Utrechtia 10-vuotiaasta asti. Nuorisomaajoukkueissa pelasin parikymmentä peliä eri ikäluokissa ja myös U17 EM-kisoissa. U19 EM-kisat jäivät valitettavasti väliin, koska minun piti harjoitella samaan aikaan Utrechtin edustusjoukkueen kanssa.

Ensimmäisen kerran Nijhuis nostettiin edustusjoukkueen harjoitusrinkiin jo 17-vuotiaana, mutta pelaavan maalivahdin pelipaikka on isoissa seuroissa tunnetusti se vaikein valloitettava. Hollannin pääsarjassa Nijhuis on pelannut muutaman ottelun, mutta valtaosa pelikokemuksesta, toistasataa ottelua, kertyi Utrechtin reservijoukkueessa Hollannin kakkostasolla.

– Täytän pian 26 vuotta, joten nyt on oikea aika raivata pelipaikka itselleni toisessa seurassa. Tiedän, ettei se ole helppoa, mutta aion antaa kaikkeni!

– Tottakai pituuteni ansiosta hoidan korkeat pallot ja olen hyvä jalalla, mutta ennen kaikkea sanoisin olevani "real shot stopper". Toisaalta tykkään ehkäistä asioita: Yhdessä puolustuksen kanssa tutkimme vahvuutemme ja ohjaan puolustusta niin, että vetojakaan ei tule niin paljon, Nijhuis kuvailee itseään.

FC Utrecht on Hollannin pääsarjassa tasainen ylemmän keskikastin suorittaja: Se ei ole koskaan voittanut mestaruutta, mutta "Kolmen ison" eli Ajaxin, Feyenoordin ja PSV:n lisäksi se on ainoa seura, joka ei ole koskaan pudonnut Hollannin pääsarjasta.

– Utrechtin nuorisojoukkueissa kuitenkin totuin olemaan osa voittavaa joukkuetta, joten uskon HJK:n olevan itselleni erittäin hyvä match.

– Eikä tekonurmikaan ole ongelma, päinvastoin, se on hyvin tuttu: Junioreissa treenasimme U19-ikään asti tekonurmella koko ajan.

Lisää uutisia