AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 22.7.2024

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 16: Kaksi suorapuheista herrasmiestä sulattaa sydämiä

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 16: Kaksi suorapuheista herrasmiestä sulattaa sydämiä

"Mehu" panee itsensä likoon Ruudun studiossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen pohtii syntyjä syviä ja uskoo lopulta hyvän voittoon. Tämän kaiken taakse kätkeytyvät Veikkausliigan tuoreet ilmiöt, joista on pakko kertoa muillekin.

Tämä ei ole maksettu mainos, pyyntö, käsky, ehdotus. Tämä on oma mielipiteeni, johon ilokseni tuhannet Veikkausliigan ystävät ovat jo yhtyneet.

Ja tässä se tulee: Ruudun tarjoamat Veikkausliigan lähetykset ovat kehittyneet samaa vauhtia kuin yleisön mielenkiinto Veikkausliigan ympärillä.

Esimerkkejä riittää, mutta aloitan siitä todennäköisesti tärkeimmästä, eli viihteestä. Ruudun lähetyksissä on ryhdytty nauramaan, tekemään inhimillisiä mokia, menty sanoissa sekaisin, puhuttu pelistä, puhuttu pelaajista, mutta mikä tärkeintä: lähetykset ovat sisältäneet mielipiteitä.

Henkilökohtaisesti olen erittäin allerginen televisioon palkatulle asiantuntijalle, jonka vastaukset vähänkään haastavampiin kysymyksiin ovat teemaa "Tosi vaikea ottaa kantaa", "Tästä voi olla montaa mieltä" tai henkilökohtainen allergisen reaktion takuulaukaisija, "En osaa tuohon kyllä sanoa mitään". Tätä kutsutaan kansankielellä myös hyssyttelyksi. Ettei vaan kukaan suutu, jos minä sanon mielipiteen, joita minulta on euroilla ostettu.

Juuri tällä hetkellä Ruudun ytimessä kaksi suorapuheista herrasmiestä sulattaa sydämiä studio-osaamisellaan. He ovat Mika Hilander sekä Mehmet Hetemaj. Entisiä pelaajia, jotka ovat olleet siellä syvimmässä ytimessä tuntemassa ja kokemassa asioita, joista harvalla on käsitystä – ymmärryksestä nyt puhumattakaan.

Hilander löi itsensä likoon ja Ruudusta läpi avauspotkusta alkaen. Mielipiteitä, suoria näkemyksiä, rehellistä puhetta ja kaksi ämpärillistä vielä ironiaa päälle. Aivan loistavaa.

Hetemaj valitsi puolestaan vielä viime kaudella sanojaan tarkemmin, mutta tällä kaudella kenttien uupumattomana taistelijana tunnettu "Mehu" on vuodattanut hikipisaroita myös tv-studion lattialle rehellisillä mielipiteillään. Aivan loistavaa.

Kun Veikkausliigassa tapahtuu ja välillä myös sattuu henkisesti sekä fyysisesti, on tv-tuotteella valtava merkitys kokonaisvaltaisen urheiluviihde-elämyksen kotiin kuljettajana. Tälläkin sektorilla eteenpäin menoon ovat vaikuttaneet positiivisesti luonnollisesti myös pelaajat sekä valmentajat. Haastatteluissa on tarjottu kameralle tunnetta enemmän kuin viime kaudella, joista on seurannut puolestaan lisää viihdettä tuotteen kuluttajille. Tässä yhtälössä aika moni voittaa.

Ruudun osalta jalkapallotermein, täydellisen poikkikentän puolenvaihdon, kruunaa tekniseen toteutukseen tulleet kameralisäykset, joiden myötä ottelun seuraamiseen on tullut lisää kuvakulmia sekä ennen kaikkea loistavia hidastuksia, joista tilanteita pystyy jossittelemaan halutessaan aamuyön tunneille asti, yksin tai yhdessä.

Samaan aikaan kun Veikkausliigan yleisömäärät ja sarjaan kohdistuva mielenkiinto nousevat kierros kierrokselta korkeammalle, on myös Ruutu nostanut rimaa loppukauden huipennusten siintäessä syksyn horisontissa. Kun kulkee, niin kulkee.

Ja tämäkin vielä!

Ruutu tarjosi myös eilisen sunnuntain sykähdyttävimmät sekunnit, tällä kertaa Tampereen Ilveksen ja Vaasan Palloseuran kohtaamisessa. Dramaattisen ottelun tapahtuvat näkivät kaikki, mutta puoliajan aluksi erotuomari Mohammad Al-Emaran ja Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantasen kohtaaminen oli jo suomalaista urheilutuotantotaidetta. Al-Emara selosti nimittäin peräkkäisin sanoin ja niin selkeästi Ilves-maalivahti Otso Virtasen saaman punaisen kortin epikriisin, että sen ymmärsi niin Rantanen kuin kotisohvalla kaukosäädintä seinään päin jo tähdännyt Veikkausliigan ystäväkin.

Lisää uutisia