AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2024

FC Hakan Talo luottavaisena Gnistanin kaatoon - "Kyllä me otamme sen matsin meille"

FC Hakan Talo luottavaisena Gnistanin kaatoon - "Kyllä me otamme sen matsin meille"

Nikolas Talo luottaa Hakan iskukykyyn sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan kausi jatkuu sunnuntaina perinteisellä "Musariottelulla", kun Tehtaan kentälle tulee vastaan sarjanousija Gnistan. Nikolas Talo toivoo yleisön täyttävän taas Tehtiksen lehterit.

Haka koki viikonloppuna kirvelevän 0-2-tappion HJK:lle, mutta tappiosta huolimatta Talo näki joukkueen esityksessä paljon myös hyvää.

- Otetaan siitä positiiviset mukaan. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla oli paljon hyvää pelaamista ja saimme luotua isoja aihioita ja hyviä hyökkäyksiä maalipaikkoihin. Emme olleet mielestäni yhtään Klubia jäljessä tai huonompia, Talo palaa edellispelin antiin Hakan verkkosivuilla.

Täksi kaudeksi Hakaan siirtynyt Talo on kuulunut alakerran luottopelaajiin kauden aikana. Kilpailu pelipaikoista on kuitenkin kovaa ja kauden aikana puolustuksen koostumus on elänyt pelaajatilanteesta riippuen.

- Mielestäni kaikki ovat hoitaneet oman tonttinsa. Meillä on korostettu talvesta lähtien, että kaikki ovat valmiita tekemään sen saman homman. Kun pidämme huolen siitä, ettemme unohda sitä, niin kaikki ovat aina täyttäneet oman ruutunsa.

Sunnuntaina vastaan asettuu Gnistan, joka on sarjanousijaksi haalinut itselleen nimekkään joukkueen. Puolustuksessa on vahvaa Huuhkaja-kokemusta Jukka Raitalan ja Juhani Ojalan muodossa, keskikentällä peliä pyörittää Roman Eremenko ja viimeisimpänä hankintana joukkueeseen liittyi Veikkausliigan entinen maalikuningas Tim Väyrynen. Talo on kuitenkin luottavainen, että Hakalta löytyy eväät vastustajan kaatoon.

- Lähdemme jatkamaan sitä hyvää pallollista pelaamista ja otetaan heti peli haltuumme. Kyllä meidän pitää tuo peli kotona hoitaa - varsinkin jos haluamme mestaruudesta ja kärkisijoista taistella. Kyllä me otamme sen matsin meille.

Haka taistelee tiukasti Veikkausliigan kärkisijoista huipputasaisessa sarjassa. Kärkeen on matkaa ainoastaan neljä pistettä ja joukkueen pelaaminen on kauden aikana kehittynyt oikeaan suuntaan.

- Alkukaudesta oli vähän haasteita, mutta kevään kuluessa alkoi tuntua siltä, että palaset alkoivat loksahdella kohdilleen. Siinä oli pari peliä vähän huonompaa, mutta sitten tuntui, että saimme taas vakautta pelaamiseen. Nyt meille on tullut sellainen tasainen tekeminen ja sitä pitää nyt vain ylläpitää.

Hakan edellisessä kotiottelussa nähtiin suurin yleisömäärä tällä vuosituhannella, kun Tehtikselle pakkautui upeasti yli 4300 ihmistä. Musaripelit ovat perinteisesti keränneet myös hienon määrän yleisöä ja Talo toivoo ihmisten taas löytävän tiensä katsomoon kannustamaan Haka voittoon.

- Toivottavasti tulee taas paljon porukkaa. Olihan täällä aika siisti olla silloin viimeksi Ilvestä vastaan ja toivotaan, että sunnuntaina jatkuu samalla lailla.

FC Haka-Gnistan Tehtaan kentällä sunnuntaina 28.7. kello 15.00 alkaen. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia