AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2024

Itävaltalaistoppari FC Lahteen - Felix Strauss loppukauden mittaiseen sopimukseen

Itävaltalaistoppari FC Lahteen - Felix Strauss loppukauden mittaiseen sopimukseen

Felix Strauss vahvsitaa FC Lahtea loppukauden.

FC Lahti ja itävaltalainen puolustaja Felix Strauss ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Strauss siirtyy Lahteen Itävallan Bundesliigan SCR Altachista. Hän on 23-vuotias ja 186-senttinen toppari, joka on pelannut myös Itävallan juniorimaajoukkueissa.

Salzburgin musiikkikaupungissa syntynyt Felix Strauss aloitti jalkapallon SC Gollingissa. Noin 13-vuotiaana hän liittyi Euroopan huippuakatemioihin kuuluuvan Red Bull Salzburgin junioriputkeen. Hän ei lopulta kyennyt tekemään läpimurtoaan eurooppalaisten kilpailujen vakiokävijän kokoonpanoon, vaan muutti Saksaan ja Kölniin pelaamaan Viktoria Kölnin organisaatioon. Miesten tasolla Strauß debytoi syksyllä 2020 Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Blau-Weiß Linzin paidassa. Kolme seuraavaa kautta hän pelasi Itävallan Bundesliigassa SCR Altachin riveissä 56 pääsarjaottelua. Strauß siirtyy mielellään FC Lahteen.

– Olen erittäin iloinen siirrostani Lahteen. Haluan auttaa joukkuetta. Olen innoissani opettelemassa kaikkea tästä joukkueesta. Suomesta minulla ei ollut ennakkokäsityksiä, mutta ensivaikutelma on hyvä. Ihmiset ovat ystävällisiä, torstaina Suomeen saapunut Strauss kertoo.

Fyysinen ja päättäväinen toppari lukee peliä hyvin. Strauss tuo Lahden puolustukseen myös ison annoksen johtajuutta. Toppari odottaa tapaavansa kannattajat ja haluaa, että joukkue voittaa yhdessä kannattajien kanssa mahdollisimman paljon pelejä loppukaudesta.

– Olen lapsesta asti unelmoinut jalkapalloammattilaisuudesta ja minulla oli loistavaa aikaa RB Salzburgissa. Olen innoissani täällä ja rakastan, kun näen kaikki kannattajat stadionilla kannustamassa yhdessä. Haluan, että voitamme yhdessä niin paljon kuin mahdollista, Strauss päättää.

Felix Straussin kansainvälinen siirtoprosessi on aloitettu ja suurella todennäköisyydellä toppari on FC Lahden valmennusjohdon käytettävissä lauantaina, kun Lahti kohtaa vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Lisää uutisia