AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 28.7.2024

HJK ja KuPS jatkavat kärjessä - Viiden ottelun viikonloppu Veikkausliigaa takana

HJK ja KuPS jatkavat kärjessä - Viiden ottelun viikonloppu Veikkausliigaa takana

SJK ja FC Lahti hemmottelivat yleisöä maaleilla. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

Veikkausliigassa pelataan viikonloppuna yhtä ottelua vaille täysi kierros ja koko kärkikolmikko on tositoimissa.

Viikonloppuun lähdettäessä HJK johti vain tehtyjen maalien turvin ennen KuPS:aa ja SJK on kaksikkoa niukasti perässä kaksi maalia heikommalla maalierolla. KuPS:n ja SJK:n etuna on kuitenkin yksi ottelu HJK:ta vähemmän pelattuna.

Kolmikosta HJK ja SJK pelasivat lauantaina, molemmat kotonaan. HJK isännöi AC Oulua, jolle helsinkiläisillä oli myös kalavelkoja maksettavana taannoisen vierastappion myötä ja nämä tulivat maksettua korkojen kera. SJK isännöi puolestaan sarjataulukon tyvestä ylöspäin pyrkivää FC Lahtea ja ottelusta kehkeytyi huikea trilleri, joka päättyi lukemin 5-5.

KuPS matkasi sunnuntaina taulukon häntäpäästä nousua hakevan EIF:n vieraaksi. Kuopiolaiset käänsivät ottelun edukseen toisella jaksolla ja jatkavat HJK:n rinnalla sarjataulukon kärjessä.

Sunnuntaina kärkikolmikon haastajista pelaavat lisäksi kotonaan FC Haka ja VPS. Haka sai vieraakseen Gnistanin ja joutui taipumaan 1-2-taååioon. Tuloksellisesti alavireessä ollut VPS sai käännettyä kurssiaan IFK Mariehamnin kustannuksella 2-1-voiton myötä.

Kauden 2024 runkosarja on edennyt jo viimeiselle kolmannekselleen ja viimeistään nyt aletaan ratkaista paikkoja kuuden parhaan Mestaruussarjassa ja Haastajasarjassa - katso alla olevasta kaaviosta tarkemmin kauden etenemisestä runkosarjan jälkeen.

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Lauantai 27.7.
17.00 HJK – AC Oulu, 3-0 (1-0)
17.00 SJK – FC Lahti 5-5 (2-2)

Sunnuntai 28.7.
15.00 FC Haka – Gnistan 1-2 (0-1)
17.00 EIF – KuPS 1-2 (1-0)
18.30 VPS – IFK Mariehamn 2-1 (1-0)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia