AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 4.8.2024

"Ennen kaikkea tärkeät kolme pistettä" - Lauri Ala-Myllymäki ratkaisi voiton Ilvekselle

"Ennen kaikkea tärkeät kolme pistettä" - Lauri Ala-Myllymäki ratkaisi voiton Ilvekselle

Lauri Ala-Myllymäki nauttii kovista otteluista tiukkaan tahtiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves väänsi tiukassa ottelussa sunnuntaina 1-0-vierasvoiton AC Oulusta ja jatkaa tiukasti kärkipään kamppailussa.

Ilves pääsi pelaamaan liki tunnin miesylivoimalla ja teki toisen jakson alussa myös ottelun ratkaisseen osuman. Voitto oli kuitenkin varma vasta loppuvihellyksen soidessa.

– Oli tietyllä tavalla vaikea matsi meille. Kaverilla kuumeni ja sitten olimme yhden ylivoimalla. Piti olla maltillinen ja jaksaa jauhaa sitä omaa juttua, että palkinto tulee – ja se tuli onneksi. Ennen kaikkea tärkeät kolme pistettä tänään, Ilveksen maalintekijä Lauri Ala-Myllymäki totesi.

– Toiselle jaksolle pystyimme ja halusimme tuoda yhden pelaajan vähän enemmän ylös vielä lisää siihen taskuun, että pystymme vähemmillä ukoilla liikuttamaan palloa alempana. Pysyimme maltillisena emmekä turhautuneet itse. Se on joskus vaikeata murtaa kymmenen täysiä puolustavaa ukkoa.

Veikkausliigan ja Konferenssiliigan tarjoamaa kahden ottelun viikkotahtia Ala-Myllymäki ei näe ongelmana.

– Ei tämä henkisesti raskasta ole. Kyllä tämä on parasta aikaa futarille – se on ihan varma, että joka jätkä nauttii tästä. Pelistä peliin mennään ja todella tärkeitä pelejä meille. Fyysisesti totta kai täytyy tehdä kaikki ihan viimeisen päälle. Extralataus palautumiseen ja valmistautumiseen, että ollaan iskussa.

vko.43 // 22.10.2024
Lisää uutisia