AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 10.8.2024

FC Interillä ei varaa höllätä – ”Iso kuukausi Interille”

FC Interillä ei varaa höllätä – ”Iso kuukausi Interille”

FC Inter on äitynyt vahvaan vireeseen. (Kuva: Tara Jaakkola)

Vaikean alkukauden jälkeen FC Inter on tehnyt vahvaa nousua kohti Mestaruussarjaa. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki näkee Interin pelaamisen menneen kauden aikana eteenpäin.

FC Inter kirjautti yhdeksään ensimmäiseen otteluun vain yhden voiton, mutta viime aikoina sinimustien jälki on ollut kovaa. Inter on pelannut kuusi ottelua peräkkäin ilman tappiota ja noussut Mestaruussarjan kantaan. Rajamäen mukaan Inter on päässyt eroon alkukauden ongelmistaan.

- Pelin avaamisessa alkukaudesta olleet selkeät virheet, yksilövirheet tai kun yritetään pelata liian samantyylisesti, edetä pallon kanssa, niin siellä tuli paljon yksilövirheitä, mistä he maksoivat kovaa hintaa, niin että pallo meni omaan maaliin.

- Toinen asia, he puolustivat vastustajan hyökkäyksiä heikosti. He ovat parantaneet molemmissa asioissa - etenkin siinä pelin avaamisessa, pallollisessa pelaamisessa. Puolustamisessa on vieläkin vähän tekemistä, mutta parempaa kuin alkukaudesta.

- Isoin muutos on, että pelin avaamisen yhteydessä he tunnistavat tilanteet paremmin. Milloin hyökätään vauhdikkaasti ja suoraviivaisemmin. Heillä on hyvät hyökkääjät siihen, Smith ja Stavitski ja nuori Nzoko myöskin on hyvä sellaisessa selustaan pelattavassa pallossa. Tunnistaa tilanteen, milloin hyökätään nopeammalla suoraviivaisemmalla pallolla nopeammin ja vauhdikkaammin, ja milloin pidetään palloa, mitä he eivät tehneet alkukaudesta.

Seuraavaksi Inter kohtaa vieraskentällä AC Oulun. Sen jälkeen sillä on kolme ottelua jäljellä runkosarjaa, jolloin vastassa on tämän hetkinen kärkikolmikko.

- Toinen asia, mikä tähän vaikuttaa, niin otteluohjelma on ollut nyt suosiollinen Interille. Oulu-peli on vielä suosiollinen, mutta sen jälkeen siellä on SJK, HJK ja KuPS vastassa liigassa ja sen lisäksi välierä Hakaa vastaan, pelataan siitä, päästäänkö cupissa finaaliin. Iso kuukausi tämä elokuun loppu Interille, Rajamäki muistuttaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Päävastustajilla sarjassa, Vaasan Palloseuralla ja Hakalla on vähän parempi ohjelma kuin Interillä. Periaatteessa puoltaisi noiden toisten puolta, mutta Inter pelaaminen puoltaisi sitä, että Inter ottaisi sen top-6 -paikan. Tätä voidaan pyöritellä loppupäivä, Rajamäki heittää.

Rajamäen ajatuksia kierroksen ennakkoasetelmista lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista.

AC Oulu - FC Inter Raatin stadionilla lauantaina 10.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia