AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 9.8.2024

Veikkausliigan kierros alkaa heti isolla ottelulla – ”Isoista pisteistä pelataan”

Veikkausliigan kierros alkaa heti isolla ottelulla – ”Isoista pisteistä pelataan”

FC Lahti on ollut nousuvireessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa pelataan perjantaista maanantaihin täysi kierros. Kierros alkaa huipputärkeällä FC Lahti-EIF:llä ja päättyy Ruudun kierroksen otteluna olevaan Pohjanmaan derbyyn SJK-VPS. Väliin mahtuu lisäksi otteluita, joissa panokset ovat huipussaan.

Veikkausliigan kierros pyörähtää käyntiin FC Lahden ja EIF:n välisellä ottelulla. Joukkueet pitävät sarjassa kahta viimeistä sijaa hallussaan Lahden ollessa pisteen edellä. Ottelussa onkin panoksia riittämiin.

- Ihan elämä ja kuolema se ei ole, mutta arvokkaista liigapaikasta, mikä tekee euromääräisesti myöskin seuroille ison asian. Pitää muistaa, että Haastajasarjassa kaikki pelaavat vielä kerran toisiaan vastaan. Lahti ja EIF pelaavat vielä keskenään yhden matsin tämän jälkeenkin. Isoista pisteistä pelataan ja molemmat joukkueet haluavat pois sieltä pohjapaikalta. Vähintään liigakarsintaan Ykkösliigan kakkosta vastaan. Maarianhamina tai Oulu eivät halua siihen mukaan.

- Iso peli Lahdessa, henkisellä puolella, itseluottamuksen kannalta tuo on tärkeä peli kummallekin. Tässä pelissä ei vielä ratkea, vaikka on isot pisteet jaossa, Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki alustaa ottelun lähtöasetelmia Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

FC Lahti on noussut kahden edellisottelun tuloksen myötä EIF:n ohi sarjataulukossa, kun FC Lahti voitti viime pelissään HJK:n ja EIF:llä on allaan neljän ottelun tappioputki.

- Sinne tuotiin muovikassillinen itseluottamusta Lahden koppiin voittamalla Klubi. Ja Tammisaaressa EIF edellisellä kierroksella, he johtivat ensimmäisellä puoliajalla 1-0 äärimmäisen tärkeää peliä Hakaa vastaan ja aika lopussa Haka meni tekemään voittomaalin ja EIF:lle jälleen kerran tappio ja ne keräilevät itseään taas tähän peliin, Rajamäki miettii.

Veikkausliiga on osoittanut tällä kaudella yllätyksellisyytensä ja pelit ovat näyttäneet, että mitä tahansa voi tapahtua. Rajamäki odottaa jälleen herkullista kierrosta.

- Näissä peleissä on tapahtunut, joku peli päättyy 5-5 ja jossain lähtee kapteeni ja päävalmentaja pihalle. Tuomiot ovat jossain peleissä kyseenalaisia ja niitä spekuloidaan kimpassa. Koko ajan tapahtuu jotain noissa peleissä ja se on päivänselvää, ettei tuo kierros mene niin, etteikö siitä jotain spekuloitavaa jää myös ensi viikkoon. Odotellaan nyt jännityksellä, että missä matsissa tapahtuu ja mitä. Sitä on vaikea lähteä ennustamaan.

Rajamäen ajatuksia kierroksen ennakkoasetelmista lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista. Ruudun kierroksen otteluna nähdään maanantaina SJK-VPS. Ottelu alkaa kello 19.00 ja studiossa keskustelu käynnistyy 18.15. Asiantuntijoina nähdään Markku Kanerva ja Pekka Lagerblom. Tero Karhu johtaa keskustelua.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia