AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 12.8.2024

KuPS, Ilves ja SJK kärkikolmikkona – Veikkausliigakierros perjantaista maanantaihin takana

KuPS, Ilves ja SJK kärkikolmikkona – Veikkausliigakierros perjantaista maanantaihin takana

FC Lahti otti erittäin arvokkaat pisteet EIF:lta. (Kuva: Jimi Soinila)

Veikkausliigan runkosarjan ratkaisuhetket lähestyvät hyvää vauhtia ja viikonloppuna pelattiin viisi tärkeää ottelua.

Kierrokseen lähdettiin KuPS:n johdolla ja KuPS myös pitää kärkipaikkansa, sillä kakkosena oleva HJK on tämän kierroksen ottelunsa pelannut jo aiemmin.

Paikoista Mestaruussarjaan kilpaillaan edelleen tiiviisti ja yhtä lailla kamppailu on kovaa sarjataulukon peräpäässä. Kierroksen avasi perjantaina säilymistaistelun kannalta äärimmäisen tärkeä ottelu FC Lahti – EIF. Lahtelaiset jyräsivät komeaan voittoon ja EIF:n tilanne hännillä tukaloitua melkoisesti. Lauantaina AC Oulu puolestaan teki pesäeroa häntäpäähän kaatamalla pitkässä tappiottomassa putkessa olleen FC Interin.

Sunnuntaina Ilves jatkoi vahvaa menoaan ja syvensi IFK Mariehamnin alavirettä 2-0-voitolla. FC Haka puolestaan nousi kahden maalin tappioasemasta tasoihin kotiottelussaan KuPS:aa vastaan ja tulos kiristi kärkikamppailua entisestään.

Maanantaina SJK vei nimiinsä kauden toisen Pohjanmaan derbyn ja nousi jaksamaan kakkossijaa Ilveksen kanssa.

Kauden 2024 runkosarja on jo viimeisellä neljänneksellään ja päätöskierros ennen sarjan jakautumista kahteen pelataan 1. syyskuuta. Nyt taistellaan tiukasti paikoista kuuden parhaan Mestaruussarjassa ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuvien Haastajasarjassa sekä asetelmista niihin - katso alla olevasta kaaviosta tarkemmin kauden etenemisestä runkosarjan jälkeen.

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Perjantai 9.8.
18.00 FC Lahti – EIF 4-0 (2-0)

Lauantai 10.8.
17.00 AC Oulu – FC Inter 1-0 (1-0)

Sunnuntai 11.8.
15.00 Ilves – IFK Mariehamn 2-0 (1-0)
17.00 FC Haka – KuPS 2-2 (0-2)

Maanantai 12.8.
19.00 SJK – VPS 3-1 (2-0)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia