AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 12.8.2024

SJK:lla hyvin muistissa viime kauden loppu – ”Ei se sovi Seinäjoelle”

SJK:lla hyvin muistissa viime kauden loppu – ”Ei se sovi Seinäjoelle”

SJK ja VPS taistelevat tärkeistä pisteistä maanantaina. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigan kierros saadaan päätökseen maanantaina, kun sokerina pohjalla on Pohjanmaan derby SJK:n ja VPS:n välillä. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäen joukkueiden lähihistoria tuo peliin oman säväyksen.

SJK ja VPS ovat luonnollisesti toisilleen tutut joukkueet ja viime kaudella vaasalaiset pääsivät juhlimaan kauden päätösottelussa pronssimitaleja juuri Seinäjoella. Rajamäki uskoo pelin olevan hyvin SJK:lla muistissa.

- Toi oli se peli, joka oli päätöskierroksella viime vuonna ja Vaasan Palloseura pääsi juhlimaan mitaleita Seinäjoella. Seinäjoen alkukauden todella hyvä menestys, se näytti siltä, että Seinäjoki rullaa ja taistelee jopa mestaruudesta ja Vaasan Palloseura näytti, että se tippuu. Sehän kääntyi kokonaisuudessaan ympäri ihan toistepäin viime vuonna, Rajamäki palaa viime kauden hetkiin Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Rajamäen mukaan SJK:lla on revanssihenkeä viime kaudesta.

- Kyllä Seinäjoki katsoo sen, että nyt on sitten meidän vuoro. Tässä on niin paljon, viime vuonna tulitte juhlimaan meidän alueelle ja se ei nyt millään tavalla käy seinäjokisille. Kaikki ketkä tietää vähän historiasta, että millaista Pohjanmaalla on, niin ei se sovi Seinäjoelle, että Vaasan pojat tulee meidän alueelle juhlimaan. Uskon, että se näkyy vahvasti SJK:n esityksessä.

VPS aloitti kauden hyvin, mutta nyt kahdeksasta edellispelistä on tullut vain yksi voitto ja samalla neljä tappiota. Viime kierroksella se hävisi selvästi Gnistanin vieraana 0-3.

- Vaasan Palloseura on yksi niistä joukkueista, joka yllättää pelistä toiseen ja nyt yllättää myös toiseen suuntaan, että nyt piti voittaa, mutta ne ei voittanutkaan. Tuo on mahdoton joukkue käytännössä veikata, Rajamäki heittää.

Rajamäen ajatuksia kierroksen ennakkoasetelmista lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista. Ruudun kierroksen otteluna nähdään maanantaina SJK-VPS. Ottelu alkaa kello 19.00 ja studiossa keskustelu käynnistyy 18.15. Asiantuntijoina nähdään Markku Kanerva ja Pekka Lagerblom. Tero Karhu johtaa keskustelua.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia