AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 12.8.2024

​Mestaruus- ja Haastajasarjan joukkueet alkavat hahmottua – lisää ratkeaa maanantaina

​Mestaruus- ja Haastajasarjan joukkueet alkavat hahmottua – lisää ratkeaa maanantaina

Varmistaako SJK paikan Mestaruussarjassa? (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

Veikkausliigan viikonloppu toi tukun ratkaisuja kuuden parhaan kärjen suhteen ja lisää on tiedossa maanantain Pohjanmaan derbyssä SJK-VPS.

Jo ennen viikonloppua oli varmaa, että EIF ja FC Lahti eivät voi enää yltää Mestaruussarjaan eli kuuden parhaan joukkoon runkosarjassa. Tämän lisäksi KuPS:n ja Ilveksen paikka kuuden parhaan joukossa sinetöityi viikonloppuna.

Maanantain ottelu SJK-VPS tuo tuloksesta riippumatta yhden ratkaisun lisää. SJK varmistaa paikkansa kuuden joukossa voitolla, tasapeli tai VPS:n voitto merkitsee puolestaan sitä, että IFK Mariehamnin teoreettinenkin sauma nousta kuuden parhaan joukkoon haihtuu ilmaan.

Maanantain jälkeen Veikkausliigan runkosarjaa on pelaamatta kolme ottelukierrosta sekä Mustapekka Areenan tulipalon takia siirtynyt ottelu Gnistan – IFK Mariehamn, joka pelataan keskiviikkona 21. elokuuta.

Ratkaisuja Mestaruus- ja Haastajasarjan paikkojen suhteen tapahtuu kierros kierrokselta, mutta moni asia on vielä myös avoinna. Luonnollisesti samalla haetaan myös asetelmia, koska kausi jatkuu runkosarjan pisteiden pohjalta.

Jännitettävää siis riittää niin paikan päällä katsomossa kuin Ruudun suorien ottelulähetysten parissakin.

Lisää uutisia