AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 11.8.2024

Rajamäki uskoo KuPS:n vireen jatkuvan – ”Ei missään nimessä selkeä peli”

Rajamäki uskoo KuPS:n vireen jatkuvan – ”Ei missään nimessä selkeä peli”

Juhliiko KuPS sunnuntaina Valkeakoskella? (Kuva: Niklas Pehkonen)

Veikkausliigan sarjakärki KuPS matkaa sunnuntaina FC Hakan vieraaksi. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki on ollut vakuuttunut KuPS:n edesottamuksista, muttei pidä ottelua läpihuutojuttuna.

KuPS nousi viime kierroksella yksin sarjataulukon piikkipaikalle ja lähtee vahvassa vireessä Valkeakoskelle. KuPS:n pelit eurokentillä päättyivät, joten nyt kuopiolaisten katseet ovat pelkästään Veikkausliigassa.

- Kyllä KuPS tähän peliin suosikki on, mutta ei Valkeakoskella Hakaa voi jättää niin, että ei olisi mahiksia. Haka on vahva kotona, eikä tämä missään nimessä selkeä peli ole, mutta pikkuisen painottaa niin, että KuPS on suosikki tuohon peliin. KuPS voi nyt unohtaa europelit ja fokus on vain tässä. Yleensä se on heti seuraava peli, SJK-voitto oli tärkeä asia ja nyt vähän aikaa palautua ja ajatukset kasaan ja unohtaa eurojuttu ja nyt fokus sataprosenttia tähän sarjaan. Piikkipaikalta tähän tilanteeseen, niin kyllä se varmaan KuPS:ssa näkyy positiivisesti, ennakoi Rajamäki Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Rajamäen mukaan KuPS on hyvin rakennettu joukkue, jossa on laatua kaikilla pelipaikoilla. Joukkue on pystynyt kääntämään myös alkukaudesta puuttuneen keskushyökkääjän voitokseen.

- KuPS on hyvä joukkue, he puolustavat joukkueena hyvin ja sitten avainpaikoilla on todella hyvät pelaajat. Heillä on ehkä Veikkausliigan paras, tasaisin maalivahti Kreidl maalissa. Cisse, Miettinen topparipari, se on todella paljon stabiloitunut. Keskikentällä pystyy monella tapaa vaihtamaan, siihen riittää materiaalia. On Siltasta, Pennasta, Widjeskogia, Voutilaista. He pystyvät siinä kierrättämään pelaajia.

- Sitten on se yläkerta, että kuka on ysi ja mistä maalit tulevat. Tasaisesti, useampi pelaaja on tehnyt maaleja. Ei ole vahvaa ysiä, niin se on jollain tapaa kääntynyt vahvuudeksi. Maalinteko ei ole yhden varassa vaan useampi pelaaja pystyy ratkomaan pelejä. Tuottamaan myös vaihdosta pelaajia sisään, se on KuPS:n ehdoton vahvuus tällä hetkellä, Rajamäki arvioi.

Rajamäen ajatuksia kierroksen ennakkoasetelmista lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista.

FC Haka-KuPS Tehtaan kentällä sunnuntaina 11.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia