AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 12.8.2024

"Oli upeat reilut puolitoista vuotta" - Topi Keskinen HJK:sta Aberdeeniin merkittävällä siirtokorvauksella

"Oli upeat reilut puolitoista vuotta" - Topi Keskinen HJK:sta Aberdeeniin merkittävällä siirtokorvauksella

Topi Keskisen ura jatkuu Skotlannissa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK-hyökkääjä Topi Keskinen siirtyy Skotlannin pääsarjaseura Aberdeen FC:n riveihin.

Skottiseura maksaa 21-vuotiaasta Keskisestä erittäin merkittävän siirtokorvauksen, ja lisäksi HJK saa prosenttiosuuden myyntihinnasta, mikäli Aberdeen myy Keskisen aikanaan eteenpäin.

Mikkelin Palloilijoiden kasvatti tuli Klubiin loppuvuodesta 2022. Keskinen oli tehnyt samana vuonna näyttävän läpimurron Ykkösessä MP:ssä, eikä murtautuminen siihen jäänyt. Ennakkoluuloton eteläsavolainen kirjaimellisesti ryntäsi huippunopeilla jaloillaan suoraan Klubin avauskokoonpanoon.

Verkko heilui heti ensimmäisesä treenipelissä Hakaa vastaan, ja toisessa Liigacupin matsissaan, helmikuun alussa 2023, Keskinen pommitti neljällä maalilla FC Lahden hajalle Boltilla. Kaiken kaikkiaan Keskinen pelasi HJK:ssa 67 kilpailullista ottelua ja kirjautti niissä 14 maalia sekä 14 maaliin johtanutta syöttöä. Samaan aikaan hän vakiinnutti paikkansa Pikkuhuuhkajien miehistössä. Keskinen jättää jälkeensä upeita muistoja ja poistuu Pohjanmeren rantakaupunkiin Suomen mestarina ja eurolohkokävijänä.

Aberdeen ei ole kalamiehelle hyppy täysin tuntemattomiin vesiin, kohtasihan Klubi "The Donsin" Konferenssiliigan lohkovaiheessa kahdesti viime syksynä.

– Haluan kiittää ennen kaikkea joukkuekavereita. Koin heti olevani tervetullut ja osa joukkuetta. Oli upeat reilut puolitoista vuotta täällä. Kiitos faneille, jotka ovat tukeneet koko ajan. Teidän edessänne on ollut huikea pelata. Ja tietysti kiitos valmennukselle, että sain paljon vastuuta, eihän tässä muuten mihinkään lähdettäisi. Kiitos kaikille!

vko.43 // 22.10.2024
Lisää uutisia