AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 14.8.2024

​"Lähdemme ennen kaikkea voittamaan" – HJK valmis kamppailuun Montenegron helteessä

​"Lähdemme ennen kaikkea voittamaan" – HJK valmis kamppailuun Montenegron helteessä

HJK hakee jatkopaikkaa Montenegrossa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK hakee torstaina Montenegrosta paikkaa Konferenssiliigan viimeiselle karsintakierrokselle.

Vastassa on FK Dečić, joka lähtee ajamaan takaa Klubin Helsingissä hankkimaa 1–0-etumatkaa.

Oman mausteensa otteluun tuo varmasti lämpötila, joka ottelun aattopäivänä Montenegrossa huiteli 40 asteen tietämillä. Hiukan helpotusta tuonee ottelun alkaminen torstaina vasta myöhään illalla.

- Aika paahtava on helle ja se tietysti vaikuttaa otteluun ja kaikkeen tekemiseen. Ilmeisesti kuitenkin saadaan ottelun ajaksi kymmenen astetta pois ja on vain 30 astetta. Lämpötila vaikuttaa toki peliinkin ja pitää huomioida, HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas totesi HJK TV:lle.

Ottelu pelataan varastadionin varastadionilla. Alusta asti oli selvää, etteivät Tuzin pikkukaupungin stadionolosuhteet ole UEFA:lle riittävät. Maanantai-iltana UEFA ilmoitti, ettei myöskään Tuzin naapurissa sijaitsevan pääkaupunki Podgorican ykkösstadion ole pelikelpoinen: Paahteen kellastama nurmi ei ole kunnossa.

HJK lähtee otteluun niukassa etulyöntiasemassa, mutta ei "Token" mukaan lähde vain puolustamaan johtoaan.

- Yritetään meidän pelaamistamme lähteä edelleen kehittämään. Totta kai tiedostamme, että johdamme 1-0, mutta se on vain 1-0, emmekä voi lähteä vain puolustamaan ja pelaamaan 0-0:aa.

- Olemme kuitenkin hyökkäävä joukkue ja lähdemme pelaamaan omaa peliämme – totta kai vastustaja huomioiden. Jotain muutoksia voi tulla, mutta kyllä me ennen kaikkea lähdemme tätä peliä voittamaan.

HJK on matkassa 21 pelaajan voimin ja Korkeakunnaksen mainitsemia muutoksia tulee väistämättä, sillä avausosaottelussa pelanneilla Joona Toiviolla että Atomilla on pikkuvaivaa, eikä kaksikko matkannut Montenegroon.

Ottelu Nikšićissä alkaa torstaina kello 22.00.

Lisää uutisia