vko.33 // 16.8.2024

HJK eteni jatkoon Konferenssiliigassa

Thijmen Nijhuis nousi HJK:n sankariksi. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK taisteli tiensä Konferenssiliigan playoff-kierrokselle. HJK voitti montenegrolaisen FK Dečić Tuzinin lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

HJK oli voittanut avausosan kotikentällään 1-0, mutta kotijoukkue tasoitti otteluparin Ian Puleio Arayan maalilla 26. minuutilla. HJK sai tärkeän tasoitusmaalin pari minuuttia ennen taukovihellystä, kun Luke Plange onnistui maalinteossa. Brittikärki laukoi komeasti rangaistusalueen ulkopuolelta pallon yläkulmaan.

HJK pystyi pitämään ottelun hyvin kontrollissaan toisen puoliajan alun, mutta loppua kohden Dečić alkoi saada entistä enemmän painetta, joka tuotti lopulta tulosta, kun se tuli tasoihin lisäajalla pakottaen ottelun jatko-otteluun.

Jatko-ottelussa HJK:lla oli paremmat paikat ja parhaimmillaan pallo kävi jo ylärimassa, mutta ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan rangaistuspotkukilpailusta.

Dečićilla oli paikka ratkaista rankkarikisa viidennessä parissa, kun HJK:lla oli kaksi epäonnistumista ja Ilir Camaj pääsi yrittämään ratkaisua, mutta Thijmen Nijhuis venyi torjuntaan ja Liam Möller latasi HJK:n jatkolaukojiin. Nijhuis otti heti perään toisen peräkkäisen torjunnan eikä Kevor Palumets epäonnistunut yrityksessään.

HJK kuittasi rangaistuspotkukilpailun nimiinsä 4-3 ja eteni Konferenssiliigan playoff-kierrokselle, jossa se saa vastaansa färsaarelaisen Klaksvikin. Otteluparin voittaja etenee Konferenssiliigan liigavaiheeseen.