AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 15.8.2024

KuPS:n valmentajavalinnat selvillä - kauteen 2025 kaksikon Jarkko Wiss - Sixten Boström johdolla

KuPS:n valmentajavalinnat selvillä - kauteen 2025 kaksikon Jarkko Wiss - Sixten Boström johdolla

Jarkko Wiss tarttuu ruoriin KuPS:ssa kaudella 2025. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura on tehnyt kaksi uutta valmentajasopimusta ajatellen tulevaa kautta 2025. 52-vuotias Jarkko Wiss saapuu palloseuraan päävalmentajaksi ja Sixten Boström jatkaa seurassa urheilujohtaja-valmentaja tittelillä. Molempien sopimukset sisältävät optiot myös kaudesta 2026.

Kuopion Palloseuran nykyinen päävalmentaja Jani Honkavaara ilmoitti jo aiemmin julkisuuteen, ettei jatka Kuopiossa kuluvan kauden jälkeen. Osakeyhtiön taustat ovat tehneet kartoitustyötä kesän aikana potentiaalisista päävalmentajista sekä apuvalmentajista ja nyt palaiset ovat loksahtaneet paikalleen.

UEFA PRO-lisenssin omaava Jarkko Wiss saapuu Kuopioon päävalmentajaksi tulevalle kaudelle 2025. 52-vuotias Wiss pelasi pitkän pelaajauran niin suomessa kuin ulkomailla ja huuhkajien paidan mies puki päälleen 45 kertaa. Valmennuskokemusta tamperelaiselta löytyy myös paljon – aina vuodesta 2009 lähtien. Päävalmentajan titteliä mies on kantanut Tampere Unitedissa, U19 maajoukkueessa, Tampereen Ilveksessä sekä viimeisempänä FC Interissä.

Työt FC Interin päävalmentajan kuitenkin päättyivät kohuun kauden 2023 päätteeksi. Kuopion Palloseura selvitti ennen sopimusehdotuksen tekemistä asianomaisten kanssa viime marraskuussa uutisoidut asiat ja sai sen myötä selkeän kuvan tapahtumista.

- Meillä on selkeä kuva mitä tuolloin tapahtui ja olemme käyneet arvokeskustelua Wissin kanssa. Emme tule hyväksymään vastaavaa käytöstä Kuopion Palloseurassa, mutta samalla uskomme, että ihmistä ei voi tuomita loppuelämäksi yhden virheen takia, kertoo Kuopion Palloseuran toimitusjohtaja Tomi Erola.

Wiss on luonnollisesti innoissaan tulevasta valmentajapestistään.

- Innoissani tulen tarttumaan toimeen ja kiitän Kuopion Palloseuraa tästä mahdollisuudesta. Tulen tekemään kaikkeni, että pitkät perinteet omaava KuPS tulee jatkamaan jatkossakin korkealla tasolla Veikkausliigassa sekä kasvattaa uusia lupaavia pelaajia kansainvälisille kentille, kertoo Wiss heti alkuun.

Jarkko Wiss tunnetaan pelityylistä, joka rakentuu vahvaan puolustuspelaamiseen ja nopeisiin hyökkäyksiin. Lisäksi Wissillä on ollut vuosien aikana loistava valmentaja toimimaan nuorien pelaajien kanssa ja nostamaan heitä mukaan edustusjoukkueen toimintaan. Ajoissa tehdyn päävalmentajasopimuksen myötä Wissillä on mahdollisuus seurata tarkkaan nykyisiä sopimuspelaajia ja kartoittaa tulevia pelaajia uuden urheilujohtajan kanssa.

- Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä runko, josta on hyvä perusta lähteä rakentamaan joukkuetta. Olen todella tyytyväinen siihen, miten taustatiimi on tehnyt työnsä ja joukkue on todella hyvässä fyysisessä kunnossa. Sen avulla joukkue on pystynyt muuntautumaan pelien aikana esimerkiksi puolustusmuodossa sekä rakenne pallonhallinnassa on ollut hyvä ja siitä olen tykännyt paljon, kertoo Wiss.

Wiss kehuu myös tunnelmaa, jota kuopiolaiskannattajat ovat pystyneet luomaan.

- Kuopio on ollut aina paikka, jossa valmentajana on pystynyt aistimaan kuinka yleisö luo paineen vierasjoukkueelle. Varsinkin viimeisten kymmenien minuuttien aikana on tuntenut sen, miten iso vaikutus sillä on pelaajiin, kehuu "Jallu"tunnelmaa.

Mestarivalmentaja Sixten B ström on päässyt tutustumaan Kuopion Palloseuran toimintakulttuuriin viimeiset kaksi vuotta ja jatkaa seurassa nyt uudella tittelillä. Urheilujohtaja-valmentajana jatkossa toimiva Boström jatkaa osana valmennustiimiä, mutta vastaa myös rekrytointiprosessista, pelaajakehityksestä ja rakentaa Kuopion Palloseuralle uuden scouttaustiimin.

Tulevaisuudessa tärkeänä linkkinä Oy:n ja Ry:n välillä toimiva "Siku" on tyytyväinen uudesta roolista.

- Talossa on paljon osaamista, mutta tietyllä tavalla linkki on puuttunut talouden ja urheilun välillä, jonka myötä on välillä puhuttu eri kieltä. Koen, että se on yksi tärkeä tulevaisuuden tehtävä roolissani, että saadaan molempien osaaminen pelaamaan 100 % samaan suuntaan. Tietysti paljon muitakin tehtäviä, joista haluan nostaa keskusteluyhteyden parantamisen Ry:n suuntaan, kertoo Sixten.

Vaikka seuraavien vuosien stepit on nyt piirretty paperille, niin Boströmin keskittyminen on tällä hetkellä kuluvalla kaudella.

- Tämän hetken keskittyminen on tietysti mestaruustaistelussa, mutta tähän vuoden aikaan pitää pystyä jo aloittamaan tulevan kauden rakentaminen. Tämä helpottaa meitä seurana, että saamme jatkumoa myös tulevaa vuotta ajatellen, kertoo Siku.

Lisää uutisia