AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 17.8.2024

Ennakko: VPS-FC Haka

Ennakko: VPS-FC Haka

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS:n ainutkertainen 100-vuotisjuhlaottelu saapuu viimein Hietalahteen, kun juhlavassa spektaakkelissa "Raita" kohtaa toisen juhlavuottaan viettävän perinteikkään seuran, 90-vuotiaan FC Hakan.

Vaikka Raidan kesä onkin ollut tuloksellisesti erittäin haastavaa aikaa, joukkue on silti pitänyt itsensä kiinni pitkään ylemmän loppusarjan paikassa. Nyt kuitenkin Vepsun paikka kuuden parhaan joukossa on uhattuna, kun kovaa vauhtia loppukaudella sarjataulukossa kavunnut FC Inter kiri voitollaan SJK:sta tasapisteisiin Raidan kanssa, siirtyen samanaikaisesti maalierolla vaasalaisten ohi kuudennelle sijalle.

Koska Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä vain kolme ottelua, panokset ovat äärimmäisen suuret jokaisen joukkueen kohdalla. Piste-erot ovat sarjassa parhaillaan varsin pieniä, ja täten jokaisella tuloksella on valtavasti merkitystä loppukauden asetelmia ajatellen. Runkosarjan viimeiset pelit vaativat Raidalta vahvaa suorittamista, jotta paikka sarjan kuuden parhaan joukossa saadaan varmistettua. On kuitenkin varmaa, että Vepsu tulee antamaan kaikkensa jokaisessa pelissä pitkin loppukautta, eivätkä tulokset tule jäämään Raidan taistelutahdosta kiinni.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela on FC Hakan kasvatti, ja täten juhlaottelun asettelu on entiselle Haka-pelaajalle erityinen.

- Se, että saamme Hakan vastustajaksi juhlaotteluumme, on itselleni spesiaalia. Totta kai myös juhlaottelusta tulee sunnuntaina upea ja erityinen tapahtuma. Olemme kuitenkin valmistautuneet normaalisti, emmekä ole miettineet ottelutapahtumaa sen enempää, Nuorela toteaa VPS:n verkkosivuilla.

Vaikka Vepsun päädyssä verkko on heilunut harmittavan tiheään tahtiin viime aikoina, Nuorelan mukaan puolustuspelin vaikeudet eivät ole Raidan suurin ongelma tällä hetkellä. Sen sijaan suurimmaksi huomioitavaksi asiaksi VPS-luotsi nostaa pallollisen pelaamisen.

- Olemme paljon puhuneet puolustamisen ongelmista, mutta kyse ei ole vain siitä. Monesti jos pystymme olemaan parempia pallollisessa pelaamisessamme, se helpottaa myös meidän puolustamistamme aika paljon. Meillä on aggressiivinen ja aktiivinen tapa puolustaa, ja mitä enemmän hallitset palloa, sitä helpompaa puolustaminen on, Nuorela miettii.

- Isoimmat ongelmat meillä on mielestäni siinä, että hukkaamme pallon liian helpolla tällä hetkellä. Ensimmäisen maalin merkitys on myös suuri. Se on ollut aiemmin vahvuutemme, mutta nyt emme niitä ole saaneet aikaiseksi. Pelit ovat pienestä kiinni, ja kyllähän tulokset vaikuttavat yleiseen vireystilaan ja rentouteen kentällä, Nuorela huomauttaa.

Hakan loukkaantumistilanteessa ei ole muutoksia, Liam Hughes sekä Haymenn Bah-Traore ovat edelleen sivussa. Lisäksi uusin pelaajahankinta Benjamin Reemst on vielä sivussa, sillä miehen odotetaan rauhassa pääsevän joukkueen sisään ja saavan pelikunnon kohdilleen.

– Fokus on tällä hetkellä täysin VPS-pelissä ja sen voittamisessa, mutta toki meidän pitää peluutuksessa huomioida myös tulevaa cupin peliä, sillä lepo- ja valmistautumisaikaa on todella vähän otteluiden välissä, FC Hakan päävalmentaja Andy Smith toteaa viitaten keskiviikon Suomen Cupin välierään.

– Vastassa on kovaa pisteistä taisteleva joukkue, joka varmasti haluaa hyvän tuloksen juhlaottelustaan. VPS on suoraviivainen joukkue, joka pelaa paljon pitkää pystypalloa, joten meidän pitää olla koko ajan valmiita siihen.

– Uskon kuitenkin, että pystymme pelaamaan omalla tyylillämme sekä vahvuuksillamme ja tästä tulee taatusti viihdyttävä ottelu, Smith jatkaa.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: de Casseres Christian
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Juusola Mikko


VPS - FC Haka Lemonsoft Stadionilla sunnuntaina 18.8. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n ja FC Hakan verkkosivut
Lisää uutisia